Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Έφεση Δήμου κατά δικαστικής δικαίωσης εργαζομένων για 13ο και 14ο μισθό

         Tην Δευτέρα, 12/11/2018, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης, όπου συζητήθηκε το θέμα της παραίτησης του Δήμου, από κάθε ένδικο μέσο ως προς την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου, που δικαίωσε 88 εργαζομένους ΙΔΑΧ για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού παρελθόντων ετών.
       Η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, στηριζόμενη μόνο από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ήταν να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
      Το Παναττικό Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ» τοποθετήθηκε υπέρ της καταβολής των δώρων και του επιδόματος αδείας προς τους δικαιούχους, δικαιωμένους δικαστικά εργαζομένους, επικαλούμενο σχετικές αποφάσεις της ΚΕΔΕ, νομικά επιχειρήματα και παραδείγματα άλλων Δήμων.
       Ίδια στάση στο θέμα κράτησε και σύσσωμη η αντιπολίτευση. «Αντίθετα η Δημοτική Αρχή δια στόματος του Δημάρχου κου Καρπέτα Μ. και ακλουθώντας τυφλή υπακοή όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, με φθηνές δικαιολογίες, επικαλούμενος ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει εκλογών σε λίγους μήνες και ότι δεν μοιράζουν ακαταλόγιστα τα χρήματα της κοινωνίας, θεωρώντας πως οι δικαιούχοι του ζήτησαν ελεημοσύνη ή κάτι παράλογο ή παράνομο απέρριψαν το αίτημα των εργαζομένων. Ο κος Δήμαρχος καταστρατηγεί την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αδιαφορώντας για τις θυσίες της εργατικής τάξης που δέχθηκε λαίλαπα περικοπών στα οικογενειακά εισοδήματα, αποφάσισε να σταθεί απέναντί τους. Διαφωνούμε κάθετα στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεταμόρφωσης και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Νοεμβρίου έτσι ώστε να στείλουμε μήνυμα σε όλους όσους καταπατούν τα δικαιώματά μας», επισημαίνει το Σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: