Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Κλιμακώνεται η κόντρα Διοίκησης -Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας

        Με μηνυτήρια αναφορά προς τις εισαγγελικές αρχές, απάντησε χθες η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων "Ιπποκράτης" στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Θεόδωρο Σερεμέτη, ο οποίος μια ημέρα νωρίτερα, με ανοικτή επιστολή του προς τους πολίτες, καλούσε τους συνδικαλιστές να σταματήσουν τις πολυήμερες καταλήψεις, προειδοποιώντας ότι πλέον, τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του νοσοκομείου.
      Υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ξεκινήσει καταλήψεις στις διοικητικές υπηρεσίες από τις 6 του μήνα, με αφορμή τις αλλαγές στον οργανισμό του νοσοκομείου και την στελέχωση θέσεων ευθύνης.
          "Η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών καθιστά αδύνατη τη σωστή τροφοδοσία μας με ό,τι χρειαζόμαστε. Παράλληλα υπεισέρχονται καθυστερήσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των διοικητικών υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Τα αποθέματα των απαιτούμενων για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου υλικών τελειώνουν!", προειδοποιούσε προχθές ο κ. Σερεμέτης, στην ανοικτή επιστολή του.
Με αυτές τις αναφορές, ο κ. Σερεμέτης, επιχειρεί να ασκήσει κοινωνική πίεση προς την πλευρά του σωματείου, ώστε να σταματήσει τις πολυήμερες καταλήψεις, ενώ αφήνει με έμμεσο τρόπο να εννοηθεί ότι, η ώρα της παρέμβασης της δικαιοσύνης μπορεί να μην είναι μακριά.
     Έσπευσε όμως να τον προλάβει το σωματείο "Ιπποκράτης" το οποίο, με χθεσινή του ανακοίνωση, εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή, τον οποίο κατηγορεί για ψέμματα και υποκρισία. Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις υλικών και τα άλλα προβλήματα, το σωματείο κάνει λόγο για "νέα κροκοδειλια δάκρυα του κου Σερεμέτη", αναφέροντας ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο διοικητής κλήθηκε παρουσία αρκετών μαρτύρων να μπει στο γραφείο του και να διεκπεραιώσει όλες όσες εκκρεμότητες υπάρχουν, αλλα αρνήθηκε.
    Επιπλέον, το σωματείο προχώρησε χθες, στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, για την ουσία του συγκεκριμένου προβλήματος, που αφορά τη συνένωση του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας με το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, την ενοποίηση των οργανισμών τους και των υπηρεσιακών μεταβολών που ακολούθησαν σε θέσεις ευθύνης.
       Κατά την εκτίμηση του Σωματείου, κακώς η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος προχώρησε σε υπηρεσιακές μεταβολές σε θέσεις ευθύνης, όπως προβλέπει ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, όμως ο διοικητής του νοσοκομείου, εξηγεί ότι ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νέο οργανισμό.
      Το σωματείο από την άλλη, καταγγέλλει στη μηνυτήρια αναφορά του, ότι οι προαναφερόμενες ενέργειες και αποφάσεις, είναι παράνομες και μη ενδεδειγμένες και ότι απαγορεύονται σε προεκλογική περίοδο, ζητώντας από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθένες εμπλεκομένων
Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: