Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Όμηροι και εγκλωβισμένοι οι ασφαλισμένοι από την ανικανότητα της Κυβέρνησης και των συμφερόντων των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Όμηροι και εγκλωβισμένοι οι ασφαλισμένοι από την ανικανότητα της κυβέρνησης και των συμφερόντων των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων
    Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών, των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ.
        Η υγεία δεν παρέχεται δωρεάν στους πολίτες. Πληρώνουμε ένα σκασμό φόρους και παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς μας και τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης το οποία θα πρέπει να αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτω ο ΕΟΠΥΥ που είναι οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι είναι οι Υπουργοί Υγείας είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν δωρεάν εξετάσεις στους ασφαλισμένους και έγκαιρα.
       Οι ασφαλισμένοι είναι εκβιαζόμενοι και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Μάλιστα να θυμίσουμε ότι η «αριστερή» κυβέρνηση αύξησε 2% την υγειονομική περίθαλψη επί των μισθών και των συντάξεων και την επέκτεινε και στις επικουρικές. Με την αύξηση αυτή εισπράττει ο ΕΟΠΥΥ 800 εκατ. ευρώ το χρόνο παραπάνω και τώρα τα «χαλάνε» με τους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων για 110 εκατ. ευρώ που είναι το clown back για το έτος 2018. Δείχνουν να τα χαλάνε αφού γνωρίζουμε καλά την προνομιακή σχέση των ιδιοκτητών με την κυβέρνηση.
      Η κυβέρνηση μας λέει συνεχώς ότι η Δημόσια Υγεία ανατάθηκε, έγιναν επενδύσεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μεταρρυθμίστηκε η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
       Πώς λοιπόν με όλη αυτή την κοσμογονία δεν είναι σε θέση ο Δημόσιος τομέας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) να καλύψουν τη ζήτηση σε διαγνωστικές εξετάσεις;
      Την εικονική πραγματικότητα που μεταφέρει η κυβέρνηση για την υγεία την αντιλαμβάνεται κανείς και από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2018 σε διαγνωστικές εξετάσεις. Προϋπολόγισαν 370 εκατ. ευρώ και τελικά το κόστος των εξετάσεων ανήλθε σε 480 εκατ. ευρώ.
       Στη γραμμή Πολάκη εκεί στον ΕΟΠΥΥ θεώρησαν ότι φθάνουν τα 370 εκατ. ευρώ επειδή τα Νοσοκομεία υποτίθεται ότι αγοράζουν αξονικούς, μαγνητικούς και άλλα ιατρικά μηχανήματα.
         Εάν δεν υπήρχαν οι δωρεές στα Νοσοκομεία σε ιατρικά μηχανήματα η υπέρβαση θα ήταν σε τριπλάσιο μέγεθος. Το Υπουργείο αντί να λάβει δραστικά μέτρα προς τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα, να τους περικόψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ εάν συνεχίσουν τους εκβιασμούς και συνεχίσουν να εξυπηρετούν δωρεάν και με μόνη επιβάρυνση τη συμμετοχή (15%) τους ασφαλισμένους, «σφυρίζει αδιάφορα».
       Έφθασε σε σημείο να τους προσφέρει τα 40 εκατ. ευρώ που είναι για την οδοντιατρική κάλυψη των παιδιών να σταματήσουν την απεργία.
      Αν είναι δυνατόν να κάθεται με σταυρωμένα χέρια το Υπουργείο στην κατάσταση που φθάσαμε. Να καλείται ο σφαλισμένος να πληρώσει το 85% του κόστους των εξετάσεων τη στιγμή που δεν έχει χρήματα να πληρώσει και για να τα εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μετά δύο χρόνια, όταν τέτοια διαδικασία επιστροφής δεν υφίσταται. Το έκτακτο περιστατικό πως θα πληρώσει την εξέταση;
       Ο ΕΟΠΥΥ κρατάει τα χρήματα για υγειονομική περίθαλψη κάθε μήνα από τους μισθούς μας και τις συντάξεις. Γιατί εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα; Οι άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων δεν επιτρέπει τέτοιου είδους εκβιασμούς.
       Καλούμε την Κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα, αφού στάθηκε ανίκανη να εξοπλίσει, να αναβαθμίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να είναι σε θέση να αποκρούει κάθε εκβιασμό των επιχειρηματιών της Υγείας.
      Σήμερα κιόλας να δώσει λύση. 50 Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αξονικούς τομογράφους. Οι μαγνητικές γίνονται κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα.
      Το Αττικό Νοσοκομείο έχει χαλασμένο 3 χρόνια τον μαγνητικό. Χαλασμένοι στεφανιογράφοι. Σχεδόν κανένα Κέντρο Υγείας δεν είναι σε θέση να κάνει έστω μία Γενική αίματος ή ακτινογραφία.
      Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσει η Κυβέρνηση και σήμερα κιόλας να δώσει λύση.
     Για φανταστείτε ένα έκτακτο περιστατικό που χρειάζεται διάγνωση και το Νοσοκομείο που διακομίζεται δεν έχει αξονικό να είναι υποχρεωμένο να διακομισθεί 300 χιλιόμετρα μακριά σε άλλο Νοσοκομείο για διάγνωση και επειδή θα είναι λιπόθυμος πως θα πληρώσει; Και μη χειρότερα.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: