Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ολες οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας – Ποιοι δικαιούνται διπλή αύξηση

         Εν αναμονή αναδρομικών και συντάξεις, που κατά περίπτωση φθάνουν και ξεπερνούν το 40%. Ποιοι… τυχεροί περιμένουν διπλό όφελος. Τι αλλάζει για τα τέκνα θανόντα. Πως διαμορφώνονται οι απολαβές, εφόσον ο δικαιούχος εργάζεται.
       Αγώνα δρόμου ώστε με τις συντάξεις Ιουλίου να καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας στους περίπου 45.000 δικαιούχους, βάσει του πρόσφατου νόμου, δίνει το υπουργείο Εργασίας.
       Ο νόμος ισχύει από το Μάιο και συγκεκριμένα από τις 17 Μαΐου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, όμως οι συντάξεις Ιουνίου που θα έπρεπε να καταβληθούν αυξημένες, κατά περίπου 40% καταβλήθηκαν χωρίς αλλαγές. Πλέον, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επιδιώκουν την πληρωμή των συντάξεων Ιουλίου, στα τέλη Ιουνίου εφαρμόζοντας τις νέες διατάξεις, χωρίς να είναι σίγουρο ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Ενας από τους λόγους είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα σύμβαση με τον πάροχο για τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής.
       Σε κάθε περίπτωση βέβαια, στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ επισημαίνουν ότι βάσει νόμου, τα αναδρομικά ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: