Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Οι Εργαζόμενοι στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ έχουν ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ και μαζί με αυτούς διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ τους οποίους η Διοίκηση οφείλει να ΣΕΒΕΤΑΙ και να ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ μαζί τους

          Το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και οι Συνάδελφοί Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων, προβλήματα για τα οποία το Δ.Σ του Σωματείου μας, το μόνο και επίσημο όργανο εκπροσώπησης των Εργαζόμενων, απευθύνεται  στη Διοίκηση για την επίλυση τους, μέσα από σχετικές και συγκεκριμένες συναντήσεις.
       Βέβαια πέρα από τις προαναφερόμενες συναντήσεις, η Διοίκηση οφείλει και πρέπει να συναντάται με τους εκπροσώπους των Εργαζόμενων για να τους ενημερώνει για όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο μας, τις παρεμβάσεις και τους στόχους που θέτουν για αυτόν.
           Δυστυχώς όμως
Αυτά δεν εφαρμόζονται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, η οποία όχι μόνον δεν ενημέρωσε ποτέ και για τίποτε τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους και το χειρότερο αποφεύγει ακόμη και τις συναντήσεις της μαζί τους, για μια σειρά ζητημάτων που εγγράφως κάθε φορά κατατίθονται, όπως:
Α). Αυτήν για τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, όπου ζητείται συνάντηση και μάλιστα εγγράφως από τις 22/5/20, μια συνάντηση που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί
Β). Αυτήν για τα προβλήματα της Β΄ Παθολογικής, όπου ζητείται συνάντηση εγγράφως από την 2/6/20 και ακόμη αυτή δεν έχει προσδιοριστεί παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εκεί.
       Εν αντιθέσει με τον Δκτη της Υ.Πε
Από τον οποίο ζητήσαμε συνάντηση την 19/5/20 και αυθημερόν υπήρξε απάντηση για τον από κοινού προσδιορισμό της, που λόγω και της μεσολάβησης του Σαββατοκύριακου αυτή έγινε λίγες ημέρες μετά, την 25/5/20.
      Αυτά βεβαίως δεν τα λέμε, ούτε για να ευλογήσουμε τα γένια κανενός γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μας, ούτε για να κατηγορήσουμε κανέναν γιατί δεν είναι αυτός ό στόχος μας, αλλά για να υπενθυμίσουμε στους παρατυπούντες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Εκπροσώπους των Εργαζόμενων, υποχρεώσεις που σαφώς δεν προσδιορίζονται αναλόγως των συμπαθειών - των κομματικών και παραταξιακών καταβολών κλπ άλλων παραμέτρων που δυστυχώς εδώ ισχύουν και το φανερώνουν αυτό οι τελευταίες κινήσεις του Διοικητή όπου επιδιώκει τον παραγκωνισμό του Σωματείου και όχι μόνον και σαφώς καταγγέλλεται γι΄ αυτό. 
          Μετά απ' αυτές τις προκλητικές Διοικητικές  πρακτικές, 
απευθυνόμαστε δημοσίως πλέον στην Διοίκηση για τον ΑΜΕΣΟ προσδιορισμό των συναντήσεων που ζητάμε και μάλιστα μέσα στην εβδομάδα, ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σ΄ αυτούς τους Συναδέλφους-Μέλη μας, οι οποίοι με την ψήφο τους μας στέλνουν κατ΄ επανάληψιν σ΄ αυτήν την θέση για να τους εκπροσωπούμε και στους οποίους μόνον λογοδοτούμε, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους και να διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με άλλες διαδικασίες και δεν θα ευθυνόμαστε εμείς γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: