Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Ράπτης: Μαγνητικός στο Καραμανδάνειο


Δημήτρης Ράπτης: Μαγνητικός στο Καραμανδάνειο       Να εγκατασταθεί ο Μαγνητικός Τομογράφος στο Καραμανδάνειο και να μην διατεθεί σε άλλη δομή υγείας της περιοχής ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου με ομόφωνη απόφασή του.
Ειδικότερα ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Ράπτης σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Με απόλυτη πλειοψηφία το ΔΣ του σωματείου μας αποφάσισε τα ακόλουθα:
Α. Στηρίζουμε την απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου μας για την απόκτηση του μαγνητικού τομογράφου. Θεωρούμε ότι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην Δυτική Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μαγνητικό τομογράφο. Οι διαδικασίες απόκτησης κονδυλίου, μελέτης εγκατάστασης, εκπαίδευσης του προσωπικού έχουν προχωρήσει και βρισκόμαστε το επόμενο στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού για την αγορά του μηχανήματος.
Β. Ο παιδικός πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων πρέπει να έχει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ που του αξίζει και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος των μικρών ασθενών.
Γ. Κάθε πράξη από πλευράς της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για την μη απόκτηση του μαγνητικού τομογράφου από το νοσοκομείο μας θα μας βρει αντιμέτωπους. Ως εκ τούτου δεν θα επιτρέψουμε την παραχώρηση του μαγνητικού τομογράφου σε άλλη δομή της περιφέρειας της 6ης ΥΠΕ».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΒΕΛΗ - ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
       Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος. Σε συνέχεια μάλιστα της συνάντησης αυτής, σήμερα μέλη της τεχνικής υπηρεσίας της Υγειονομικής Περιφέρειας θα επισκεφτούν το Καραμανδάνειο προκειμένου να δουν τους χώρους και να εξετάσουν τη δυνατότητα εγκατάστασης του Μαγνητικού Τομογράφου στο νοσοκομείο. Κι αυτό διότι η υποδομή του νοσοκομείου, όπως είναι σήμερα, δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης με εξοπλισμό αυτής της κατηγορίας. 
Αναδημοσίευση από pelop,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: