Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος για τα ζητήματα που προεκυψαν σε ότι αφορά την χορηγία ΝΙΑΡΧΟΥ.

   Αυτό που συμβαίνει με τη  χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου
δεν έχει ξαναγίνει.
       Μας βάζουν να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. 
Διοικητές νοσοκομείων ρουσφετολογικά συμπεριλαμβάνουν 
       ονόματα μη δικαιούχων. 
        Η δωρεά των 7,5 εκατομμυρίων κυρώθηκε με νόμο και απευθύνεται  προς το Νοσηλευτικό Ιατρικό και προσωπικό καθαριότητας  στα τμήματα CONID, τις ΜΕΘ και  ΜΑΦ  που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού.
       Οι λίστες που φτιάχνουν οι Διοικήσεις των νοσοκομείων συντάσσονται  με  ρουσφετολογικά  κριτήρια. Εξαιρούνται μαχητές της πρώτης γραμμής όπως τραυματιοφορείς, παραϊατρικό, νοσηλευτές σε ΤΕΠ, τμήματα υπόπτων περιστατικών κορονοϊού και βρίσκονται στις λίστες  των δικαιούχων υπάλληλοι γραφείου. εργαζόμενοι που έλειπαν με άδειες το επίμαχο διάστημα της πανδημίας. Νοσοκομεία συντάσσουν λίστες κατά το δοκούν.
        Μικρά νοσοκομεία που  περιέθαλψαν μόνο ύποπτα περιστατικά κορονοϊού έχουν φτιάξει λίστες με 100 ονόματα δικαιούχων και νοσοκομεία αναφοράς με πολύ λιγότερα ονόματα. Νοσοκομεία αναφοράς έχουν βάλει μη δικαιούχους (π.χ. ριο). Μας βάζουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για φραγκοδύφραγκα.
        Φυσικά  αυτή η καταγγελία μας ουδεμία σχέση έχει με το Ίδρυμα Νιάρχου που προσφέρει πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος Υγείας. Φτάνει πια με ρουσφέτια που διαχωρίζουν τους Εργαζόμενους σε ευνοημένους και μή.
     Ζητήσαμε από τον υπουργό να παρέμβει στο ίδρυμα ή να συμπληρώσει χρηματικά τη δωρεά για να απευθύνεται προς όλους που είχαν εμπλοκή με τη περίθαλψη περιστατικών κορονοϊού και υπόπτων κρουσμάτων.
                                      Δυστυχώς Τίποτα .
                                                                                            Γιαννάκος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: