Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΜΑΤ και βία στη χθεσινή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για τα ΒΑΕ στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου παραβρέθηκε Αντιπροσωπεία από το Δ.Σ του Σωματείου μας.



         Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, στις 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας, η συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των εργαζομένων στις Ομοσπονδίες με αιτήματα τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου ο Υπουργός αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μας παρέπεμψε στόν Διευθυντή του Γραφείου του κάτι που, φυσικά, αρνηθήκαμε. Ένα κορυφαίο ζήτημα διεκδίκησης των 100.000 εργαζομένων στα ΒΑΕ, δεν μπορεί να παραπέμπεται από επιτροπή σε επιτροπή και στους μανδαρίνους του Υπουργείου.
      Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Υπουργείο Οικονομικών οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και τραυμάτισαν τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.
       Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για την αναίτια αυτή επίθεση, σε βάρος των εργαζομένων και δηλώνουμε πως όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν στην πράξη τον περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων, των συγκεντρώσεων και των πορειών.

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα και από τις παραπάνω εξελίξεις, θα εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο της 3ης Ιουλίου νέες κινητοποιήσεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα, για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και για το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, που περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Η  ΒΙΑ  ΚΑΙ  Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή 
                   της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.




                                      ………………………...…………..
Άλλες φωτο από την συμμετοχή μας σ΄ αυτήν την κινητοποίηση



θΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  15/7/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: