Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΚΟΥΡΟΥΒΑΚΑΛΗΣ:Το μετέωρο βήμα της νοσηλευτικής!!!!!!.....ΑΛΉΘΕΙΕΣ.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,
    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε σε μια κίνηση δημιουργίας εντυπώσεων, με την νομοθετηση των Νοσηλευτικών Ειδικοτητων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ουσιαστική μεταβολή στην πραγματικότητα.
Διαπιστώνουμε ότι είναι κυριολεκτικά γραμμένη στο πόδι.
   Οι νοσηλευτικές ειδικότητες εξακολουθούν να είναι χωρίς μοριοδοτηση. Διαχρονικό αίτημα των νοσηλευτών ηταν η ύπαρξη ισχυρού κινήτρου των ειδικοτήτων μέσω της επιβράβευσης των μορίων. Δυστυχώς δεν υπήρχει καμία αναφορά.
     Οπως δεν υπάρχει καμία αναφορά ως προς την χρήση του τίτλου της,   τους αδιοριστους νοσηλευτές, όσον αφορά τους διαγωνισμούς - προσλήψεις. Αν δηλαδή οι προσλήψεις θα γίνονται σύμφωνα ειδικότητας με τους τίτλους π.χ. νοσηλευτής καρδιολογιας, νοσηλευτής παθολογιας, νοσηλευτής χειρουργικής, κ.ο.κ. κάτι αντίστοιχο με την ιατρική ειδικότητα.
    Δεν διευκρινίζεται αν οι διορισμένοι συνάδελφοι που θα φέρουν τον τίτλο της συγκεκριμένης ειδικότητας θα είναι αποκλειστικής εργασίας σε όλο τον εργασιακό βίο στα αντίστοιχα τμήματα της ειδικότητας ή θα εργάζονται βάση της μέχρι τώρα κατάστασης, δηλαδή όπου ανάγκη και καλυψη.
      Καμία αναφορά για τους εργαζόμενους που έχουν ήδη πάρει την ειδικότητα αν θα τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης είτε στα εργασιακά θέματα, είτε στις οικονομικές απολαβές!!!
       Στα θέματα εκπαίδευσης διαχωρίζει βάναυσα και άδικα τους ΤΕ από τους ΠΕ μη λαμβάνοντας υπόψιν την ήδη μετεξέλιξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που τελείται εδώ και δυο χρόνια περίπου στην χώρα μας.
    Δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, αν θα είναι χρήματα από υπουργείο ή χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) και τι συνεπάγεται;;;;
     Οσο για τα ΒΑΕ ούτε κουβέντα και στην τύχη του ανθυγιεινού επιδόματος υπήρξε ατολμία καθώς προχώρησαν σε νέα παράταση υποβολής γνωμοδότησης από την διυπουργική επιτροπή – έως τις 31/10/2020- που κατατέθηκε με τροπολογία. Άδικα υπόσχονταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια....
Το μετέωρο βήμα της νοσηλευτικής!!!!!!
ΚΟΥΡΟΥΒΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Υ.Γ ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: