Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Το Σωματείο μας για την Τραγική κατάσταση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας

Αριθμ. Πρωτ:……142.   ΠΡΟΣ:Διοικητή 6ης ΥΠε κ. Καρβέλη Γ.

Πάτρα……….24.10.23.   ΚΟΙΝ: -Διοίκηση Γ.Ν. Πατρών

                                                     -Νοσηλευτική Διεύθυνση

H μετακίνηση Νοσηλεύτριας πριν λίγες μέρες από το ΤΕΠ προς άλλο τμήμα αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης.

Μια μετακίνηση από ένα τμήμα που η λειτουργία του είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας την στιγμή που μια Νοσηλεύτρια είναι αναγκασμένη να είναι υπέύθυνη για 3 Ιατρεία, μία κατάσταση απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη.

Θα πρέπει να τονιστεί επιπλέον ότι αυτό το τμήμα δεν λειτουργεί μόνο ως ΤΕΠ αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως Κλινική τη στιγμή που νοσηλεύει 15 και πλέον ασθενείς σε καθημερινή βάση,λειτουργία «δύο σε ένα».

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το εν λόγω τμήμα φυγή 4 εργαζομένων, είτε λόγω παραιτήσεων είτε άλλων λόγων και εφόσον και οι εργαζόμενοι στην Ειδικότητα αποχωρήσουν, τότε ο τελευταίος θα πρέπει να παραδώσει και το «κλειδί».

Επειδή με μαθηματική ακρίβεια θα βρεθούμε σε λειτουργικό αδιέξοδο, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιτακτική ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού, έστω και Επικουρικού, με σύντομες διαδικασίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: