Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

20/7/11: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΕΚΑΒ - Κ.Υ - ΠΡΟΝΟΙΑ.

            Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές της χώρας την Τετάρτη 20/7/2011 συμμετέχοντας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και την ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ 12 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Υγείας που οργανώνει.
                Το κύριο αίτημα είναι η άμεση απόσυρση του πρόχειρου, αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων.
                Το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του Υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών.
                Ο Υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρώτα τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα.
Αρνείται να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό αν και τα δύο τελευταία έτη αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.
                Καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
                Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στο Δημόσιο τομέα Υγείας και Πρόνοιας  κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι.
                Ο Υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: