Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Περαιτέρω περικοπές επιδομάτων, με αναδρομική ισχύ η εισφορά υπέρ ανεργίας

           Νέες περικοπές θα δουν στα εισοδήματά τους οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Οι μειώσεις αφορούν όσους εργάζονται σε υπουργεία και ΟΤΑ, καθώς επίσης τους δικαστικούς και τους στρατιωτικούς. Όπως αναφέρει το Έθνος, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μειώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα.
          Παράλληλα αποφάσισε ότι έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2011 η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων. Έτσι οι εισφορές 2% υπέρ ανέργων και 1% υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα παρακρατούνται από τις αποδοχές του μηνός Αυγούστου 2011 και των επομένων μηνών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, δεν θα είναι 3% αλλά 7,2%. Κι αυτό καθώς στο αρχικό ποσοστό 3% θα προστεθεί ένα επιπλέον 4,2%, που είναι το συνολικό ποσοστό που αντιστοιχεί στο ύψος των εισφορών του πρώτου επταμήνου.
          Από τον συνδυασμό τους ψαλιδίσματος των επιδομάτων και της αναδρομικότητας της ειδικής εισφοράς προκύπτουν εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 10% μέχρι το τέλος του έτους.
Aναδημοσίευση από το thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: