Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Απόφαση της 9ης/6.7.11 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

        Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/7/2011, Συνεδρίασε το Δ.Σ  του Σωματείου μας  με τα παρακάτω θέματα:         
    Ι.    Η  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ  ΤΟΥ  Ε.Σ.Υ.
    ΙΙ.   ΔΙΑΦΟΡΑ  ΤΡΕΧΟΝΤΑ  ΖΗΤΗΜΑΤΑ.                  
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν μόνον η Νιάχου και ο Χατζηλάμπρου, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας  και βεβαίως σχετικής διαλογικής συζήτησης, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
    I. Να μην αποδεχθούμε σημεία αυτού του σχεδιασμού, αυτής της πρότασης Αναδιάταξης του ΕΣΥ, που για μας είναι πρόταση συρρίκνωσης, γιατί  μπορεί στο ξεκίνημα να είναι ¨ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ¨,  σε σχέση με τις πρόσφατες σχετικές διαρροές που υπήρχαν, περικλείει όμως  μέτρα και παγίδες αλλά και ρυθμίσεις που θα καταστήσουν το σύστημα, στην ολοκλήρωση της αναδιάταξής του, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και επιζήμιο για τους Εργαζόμενους και τούς Πολίτες.
   II. Να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΕ κλπ άλλους σχετικούς παράγοντες και να στείλουμε σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ στην Διοίκηση, την ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας βελτιώσεις στα παρακάτω σχετικά ζητήματα:
Ø   Να ζητήσουμε αύξηση των προβλεπόμενων κλινών, απέναντι στις αρκετές μειώσεις Οργανικών Κλινών, οι οποίες για το Νοσοκομείο μας ανέρχονται στις 200, έναντι 390 του Νομού μας και 13.000 πανελλαδικά. Μειώσεις που σε συνάρτηση με τους νέους συντελεστές, θα καταργήσουν αρκετές θέσεις εργασίας, ίσως και Εργαζόμενους και θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου λόγω και της οικονομικής κρίσης, πού ολοένα και πιο πολλοί πολίτες θα απευθύνονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Ø   Απέναντι στις 350 Κλίνες που προβλέπονται για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, κλίνες  πού κακώς και λαθεμένα βγήκαν με βάσει την σημερινή σεισμόπληκτη λειτουργία μας, μια λειτουργία πού ταλαιπωρεί αισθητά τους πολίτες, πού ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, γιατί απλούστατα δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής, να ζητήσουμε αύξηση των κλινών ειδικά στην  Παθολογική - Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική. Αύξηση κλινών στις σημαντικές και καθοριστικές για τον Αγ. Ανδρέα και την περιοχή μας κλινικές, πού δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν και να εφημερεύσουν εναλλάξ με το ΠΠΝΡΙΟΥ, με τα ελάχιστα κρεβάτια  που προβλέπονται
Ø   Απέναντι στις μειώσεις και Συγχωνεύσεις Κλινικών, που για τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ είναι 4 έναντι των 300 πανελλαδικά, να ζητήσουμε την παραμονή των μονάδων,πρόβλεψη νέων κλινικών και βεβαίως την αύξηση των κλινών ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ΜΕΘ.    
  III. Εκτός από τα προαναφερόμενα, για την πλήρη ενημέρωση των μελών μας, αποφασίσαμε κάλεσμα σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 13.7.11.
                                       Δ .Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: