Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο Νέος Υγειονομικός Χάρτης για την 6η ΥΠΕ.

           Διασύνδεση 49 νοσοκομείων, μετατροπή οκτώ μονάδων υγείας σε άλλους υγειονομικούς φορείς αλλά και επιστημονική συνεργασία σε έξι περιπτώσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων προβλέπονται  στο τελικό σχέδιο των συγχωνεύσεων που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, και όπως προκύπτει από αυτό, μειώνεται ο αριθμός των αξιωματούχων του ΕΣΥ (διοικητών και αναπληρωτών διοικητών) από 175 σε 144, ενώ σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία γίνεται διαχωρισμός με βάση το διοικητικό καθεστώς που έχουν.
          Έτσι, 82 εξ αυτών χαρακτηρίζονται πλέον ως κύρια και 49 ως διασυνδεόμενα. Οι αλλαγές αυτές δίνουν ουσιαστικά το «πράσινο φως» και για μετακινήσεις προσωπικού εντός των νοσοκομειακών συγκροτημάτων που δημιουργούνται.
               Από την τελική πρόταση αναδιάταξης του ΕΣΥ, στην 6η ΥΠΕ διαμορφώνονται 19 νοσοκομειακά  συμπλέγματα, τά οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλίκ στον πίνακα πού παραθέτουμε παραπλεύρως, προβλέπεται επιστημονική συνεργασία του Καραμανδάνειου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και σε ότι αφορά το Νοσοκομείο μας, τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, προβλέπονται επιπλέον 50 κλίνες  σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: