Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Απόφαση της 8ης/16.5.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 16/5/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω  θέματα:
I.       Οργανισμός Νοσοκομείου.
II.      Τροποποίηση Καταστατικού Σωματείου.
III.     Συγκρότηση Επιτροπών.
IV.     Καταναλωτικός Συνεταιρισμός.
V.      Προβλήματα Τμημάτων.
VI.    Συμμετοχή Μελών στις Δράσεις Σωματείου.
VII.  Δάνεια Συν/φων- Αντιμετώπιση Υπερχρέωσης.
VIII. Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις .   
       Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, εκτός από τις ενημερώσεις που έγιναν για την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Διοικητή και τις αρνητικές εξελίξεις στα κτιριακά μας, είχαμε κατ΄ αρχήν  την συγχαρητήρια αναφορά όλων μας στο Συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ Βασίλη Χατζηλάμπρου για την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια την συζήτηση των θεμάτων I, III και  V από την προαναφερόμενη πρόσκληση, για τα οποία μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και την σχετική διαλογική συζήτηση, αποφασίσαμε τα εξής:
         I. Οσον αφορά το I θέμα, αποφασίστηκε η παρέμβασή μας στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ, την 6η ΥΠΕ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ για τις παραλήψεις πού υπάρχουν στον δημοσιευμένο στο ΦΕΚ Οργανισμό του Νοσοκομείου, έναντι αυτού πού είχε στείλει το Νοσοκομείο. Παράλληλα με αφορμή αυτήν την παρέμβαση αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε, ακόμη μια φορά, την αύξηση των κλινών μας στα επίπεδα του προηγούμενου οργανισμού (550) και σε καμία περίπτωση λιγότερες των 500 κι΄ αυτό γιατί εκτιμούμε ότι αυτός ο Οργανισμός, πού είναι προϊόν της οικονομικής κρίσης, δεν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας, ανάγκες πού εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης ολοένα και θα αυξάνονται και που ολοένα και πιο πολλοί θα προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Επίσης αυτό το προαναφερόμενο θέμα αποφασίσαμε να το αναδείξουμε στην διεκδικητικού χαρακτήρα κινητοποίηση, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, πού επίσης αποφασίσαμε  να κάνουμε την 8/6/12 για τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας, με αφορμή την συμπλήρωση  4 χρόνων από τον σεισμό πού έπληξε το Νοσοκομείο μας, το οποίο δυστυχώς παραμένει ακόμη σεισμόπληκτο.
         II. Οσον αφορά το III Θέμα αποφασίσαμε, σε πρώτη φάση, την συγκρότηση των παρακάτω σχετικών επιτροπών:
                - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, που θα είναι 5μελής και θα στελεχώνεται  από  Νοσηλευτές- Μέλη του Δ.Σ, ένας από κάθε  παράταξη πού λειτουργεί στο Δ.Σ και αν κάποια παράταξη δεν έχει Νοσηλευτή μέσα στο Δ.Σ θα μπορεί να προτείνει οποιονδήποτε άλλο Νοσηλευτή.
            -    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, που θα είναι 7μελής     και θα την στελεχώνουν από ένας εκπρόσωπος της κάθε  3μελούς επιτροπής πού έχει εκλεγεί  σε κάθε Κ.Υ και από μέλη του Δ.Σ, από  ένας δηλ εκπρόσωπος της κάθε  παράταξης πού λειτουργεί στο Δ.Σ του Σωματείου.                      
          Σκοπός και στόχος αυτών των επιτροπών, που  λειτουργούν  στα πλαίσια του Δ.Σ,  συμβουλευτικά- στηρικτικά- συμπληρωματικά  και πάντα σε πνεύμα συνεργασίας μ΄ αυτό, είναι η καταγραφή, η εισήγηση  και η προώθηση στο Δ.Σ του Σωματείου των προβλημάτων του χώρου ευθύνης τους, καθώς επίσης  ή  αλληλοενημέρωση του Νοσηλευτικού Κλάδου κλπ άλλες δράσεις που θα αποφασίζονται σε επίπεδο Δ.Σ.                                      
          - ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΤΥΠΟΥ, που θα  την στελεχώνουν μέλη του Δ.Σ, ένας από κάθε παράταξη. Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι η επιλογή των κειμένων και το στήσιμο γενικά του ενημερωτικού μας εντύπου,  στο οποίο η ύλη πού θα μπαίνει θα είναι όπως και πριν, οι αποφάσεις του Δ.Σ και  οι δραστηριότητες του Σωματείου μας, καθώς επίσης και διάφορες άλλες ενημερώσεις των Συνδικαλιστικών οργάνων, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ. Σε ότι αφορά το site του Σωματείου μας  συνεχίζουμε την λειτουργία του ως έχει.
     - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, παρέμβαση  για την δρομολόγηση των σχετικών Εκλογικών Διαδικασιών, με σκοπό και στόχο την επαναδραστηριοποίηση της.
        III. Οσον αφορά το V θέμα αποδεχτήκαμε πλήρως τα ζητήματα-προβλήματα των κλάδων και τμημάτων,  όπως αυτά κατατέθηκαν στις  σχετικές συγκεντρώσεις των Συναδέλφων – Μελών μας, προβλήματα πού θα επιδιώξουμε την αντιμετώπισή τους μαζί με τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους Μέλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: