Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση 13ης/25.10.12 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΠEMΠTΗ 25/10/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω  θέματα:
1.    Eκτιμήσεις Απεργιακών Κινητοποιήσεων – Κλιμάκωση.
2.    Κτιριακά – Προβλήματα και Καθυστερήσεις - Σύσκεψη Φορέων.
3.    Oργάνωση και Λειτουργία των Υπηρεσιών μας - Διοργάνωση Σύσκεψης.
4.    Δάνεια Συναδέλφων- Αντιμετώπιση Υπερχρέωσης.
5.    Οι επιπτώσεις των Μνημονίων-Δανειακών Συμβάσεων στους Εργαζόμενους – Ψήφισμα.
6.    Αξιολογήσεις – ψήφισμα.
7.    Προβλήματα Ηλεκτρολόγων.
8.    Προβλήματα Ογκολογικού Τμήματος.
9.    Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις.
          Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, μετά από σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας, τις σχετικές τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ  και φυσικά σχετικής  διαλογικής συζήτησης, είχαμε:
1. Αφού έγινε αναφορά στην πλούσια δράση που ανέπτυξε το Σωματείο μας στο διάστημα πού μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή μας μέχρι σήμερα, όπου υλοποιώντας πλήρως τις αποφάσεις του Δ.Σ είχαμε:
   - την οργάνωση δικών μας κινητοποιήσεων και βεβαίως την 
     στήριξη και συμμετοχή μας σ’ όλες τις κινητοποιήσεις της 
     ΑΔΕΔΥ  και της ΠΟΕΔΗΝ
  - το κάλεσμα δύο σχετικών Γενικών Συνελεύσεων και μιας 
     Συνέντευξης Τύπου. 
   - την πραγματοποίηση Συγκεντρώσεων στην Πύλη και 
     παραστάσεων στην Διοίκηση (Διοικητή  και Δ.Σ Νοσο). 
  - Συνάντηση μας με Γ.Γ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κλπ 
     άλλες δράσεις και παρεμβάσεις, ενάντια στα νέα μέτρα, 
     για τα κτιριακά μας, για τις Αργίες-Νύκτες, την λειτουργία 
     του Γραμμικού, για τις ελλείψεις Προσωπικού και Υλικών 
     κλπ άλλα προβλήματα.
με αφορμή τα νέα μέτρα που προωθούνται και τα προβλήματά μας πού παραμένουν άλυτα, αποφασίσαμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την 4ωρη Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 1/11/12. Αποφασίσαμε επίσης την συμμετοχή μας και στις όποιες άλλες κινητοποιήσεις δρομολογήσουν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και την διοργάνωση δικών μας κινητοποιήσεων για τα ιδιαίτερα - τα ειδικά προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε, όπως έχουμε αποφασίσει από την προηγούμενη, την 12η/12 σχετική συνεδρίασή μας.
          Επίσης αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΔΗΝ για επανεξέταση των κινητοποιήσεών μας, με άλλες μορφές πού να συσπειρώνουν τους Εργαζόμενους και για να μπορούν να συμμετάσχουν  όλοι σ’  αυτές και βεβαίως παράλληλα να δημιουργούν το Πρόβλημα.
2. Σε ότι αφορά τα Κτιριακά μας, μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας για την κατάσταση πού αυτά βρίσκονται, αποφασίσαμε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ μέσα στον Νοέμβρη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων πού έχουν να κάνουν με τα Κτιριακά, τον Οργανισμό και τις Ελλείψεις  Προσωπικού και Υλικών.
         Σ’ αυτήν την σύσκεψη αποφασίστηκε να κληθούν και να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η ΕΙΝΑ, η 5μελής των Ιατρών του Νοσοκομείου και φυσικά η Υ.ΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
3. Απόφαση Σύσκεψης φορέων του Νοσοκομείου, Υπηρεσιακών Παραγόντων, Διευθυντών και Προϊσταμένων και φυσικά της Διοίκησης του Νοσοκομείου για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση πού επικρατεί στο Νοσοκομείο, την λειτουργία των υπηρεσιών μας κλπ άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου.
4. Με δεδομένη την υπερχρέωση πού υπάρχει και στους Συναδέλφους – Μέλη μας, αποφασίσαμε την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ κατ’  αρχήν σχετικής διαπαραταξιακής επιτροπής, πού απαρτίζεται από τους Γιαννόπουλο Σπύρο, Παπαμήτρου Δήμο, Πολυκανδριώτη Βαγγέλη και Σουγλέρη Χρήστο, προκειμένου να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το Σωματείο μας στις όποιες σχετικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες παίρνονται στο Νομό μας, αλλά και για να καταγραφούν τα σχετικά στοιχεία και να δρομολογήσουμε σχετικές ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συναντήσεις στήριξης των μελών μας, με σχετικούς φορείς και νομικούς παράγοντες.
        Επίσης αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην σχετική Επιτροπή  Δανειοληπτών πού υπάρχει στο Νομό μας, για την διοργάνωση μιας μεγάλης σχετικής Κινητοποίησης έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διεκδικώντας:
         - Προσαρμογή άμεσα  της μηνιαίας δόσης, για όλα τα
           δάνεια των Εργαζόμενων, στο 30  % του καθαρού
           μισθού του κάθε δανειολήπτη.
        - Την εφαρμογή του Ν.3845/2010 πού προβλέπει τη
           ρύθμιση των Δανείων και την μεταφορά τους στο
           Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
       - Το κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 50 %, αντίστοιχη
          δηλ της  μείωσης πού έτυχε το Έλληνικό Δημόσιο από
          τούς Δανειστές.
       - Μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας  στο 2 % από το
          Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αντίστοιχο μ΄ αυτό
          πού ισχύει για τούς Εργαζόμενους του συγκεκριμένου
          Ταμείου.
5. Αποφασίσαμε την έκδοση συγκεκριμένων ψηφισμάτων -τόσο για την πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων και των Εφαρμοστικών Νόμων- όσο και για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, την διαδικασία πού σ αυτήν την συγκυρία θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο απόλυσης χιλιάδων Εργαζόμενων του Δημοσίου, παίρνοντας σαφή και συγκεκριμένη θέση κατά της διαδικασίας του μπλοκαρίσματος αυτής και βεβαίως κατά των όποιων συμμετεχόντων σ’ αυτήν ως αξιολογητές.
6. Τέλος αποφασίσαμε την έκδοση σχετικής Ανακοίνωσης – Καταγγελίας για την απρεπή συμπεριφορά συγκεκριμένου Ιατρού του 409, ενάντια στην Προϊσταμένη του εκεί Χειρουργείου, ζητώντας άμεσα σχετική παρέμβαση της Διοίκησης για αποτροπή τέτοιων φαινομένων αλλά και για την αυστηρή τήρηση και  εφαρμογή  του Κανονισμού Λειτουργίας των Χειρουργείων και των Κλινικών.
7. Έκδοση άμεσα σχετικής ενημερωτικής ανακοίνωσης για την δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 Ευρώ και  κάλεσμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών μας, για την επιτυχία της οποίας αποφασίσαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ να βγούμε στους χώρους δουλειάς, για να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τα μέλη μας, για την αναγκαιότητα της Συμμετοχής τους σ’  αυτήν αλλά και στις όποιες άλλες δράσεις και διαδικασίες του Σωματείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: