Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Προς κατάργηση οδεύουν 21 φορείς του Δημοσίου

         Σε διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση 21 φορέων του δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο χαρακτηριστικό τον τερματισμό του καθεστώτος της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα, ενώ υπάρχει και δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων για πολίτες και επιχειρήσεις.
          Αναλυτικά με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις», προβλέπεται η κατάργηση δώδεκα φορέων των οποίων η αποστολή και ο ρόλος μπορεί πλέον να ασκηθεί από κάποια υφιστάμενη δομή, τεσσάρων νομικών προσώπων, χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων τους, καθότι πρόκειται για φορείς που ενώ προβλέφθηκε νομοθετικά η σύστασή τους, εντούτοις ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν επιχειρησιακά και τριών κλαδικών ερευνητικών κέντρων που λειτουργούν ως δημόσιες υπηρεσίες, συγχωνευόμενων σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο, ενώ δύο νομικά πρόσωπα και μία αυτοτελής δημόσια υπηρεσία καταργούνται και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο.
          Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, απ' τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση.
Ειδικότερα, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου:
...................................................................................
......................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63948685

Δεν υπάρχουν σχόλια: