Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ της 6ης/2.6.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY μας.

        Την ΔΕΥΤΕΡΑ 2/6/2014, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  • Η Κατάσταση μετά την διαθεσιμότητα των Οδηγών.  
  • Η Επικείμενη Αξιολόγηση Προσωπικού.
  • Η Δυσλειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Γενική Συνέλευση Σωματείου.
  •  Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα.
         Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε μόνον ο Σουγλέρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:

  • Τόσο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών, όπου παρά την ένταξη όλων στο ΕΚΑΒ και την Απόφαση- Δέσμευση για πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών μας από το ΕΚΑΒ, εμείς ως Νοσοκομείο μένουμε ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ. Δεν έχουν στείλει πίσω τούς Οδηγούς, δεν έχουν επιστρέψει στη θέση τους τούς Οδηγούς των Κ.Υ και φαίνεται να θέλουν την αντιμετώπιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου με τούς Εργαζόμενους των άλλων ειδικοτήτων, όπως της Ασφαλείας οι οποίοι παρά την στήριξή τους από το Σωματείο, μας εξέθεσαν με τις προσωπικές επιλογές τόσο των ιδίων όσο και της Προϊσταμένης τους και κατ΄ επέκταση της Διοίκησης.
  • Όσο και για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του Προσωπικού, την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, που θέλουν να είναι μόνιμη πηγή Κινητικότητας και απολύσεων στο Δημόσιο και βεβαίως μισθολογικής καθίζησης και όχι μόνον.
  • Αλλά και στην συνειδητή ίσως, πρακτική και τακτική της Διοίκησης που με τις επιλογές της δημιουργεί τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας στο Νοσοκομείο, όπως είναι η κατόπιν κομματικών εντολών και κατευθύνσεων επιλογή του Διευθυντή της Παθολογικής, οι μετακινήσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία χωρίς ημερήσιες και όχι μόνον, οι μεγάλες ελλείψεις στα Εργαστήρια, το μπάχαλο με τον Ιματισμό, τις ακάλυπτες βάρδιες στην Τεχνική Υπηρεσία, τις ελλείψεις Εργατών εξαιτίας των οποίων οι Συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων (Φαρμακοποιός κλπ) διακινούν μόνοι τους τα πάσης φύσης υλικά στο Νοσοκομείο υποδυόμενοι τούς Εργάτες κλπ άλλες παρεμβάσεις.
  • Και βεβαίως στον ορισμό επιτέλους του νέου Δ.Σ του Νοσοκομείου, μετά από μια 11άμηνη καθυστέρηση, ένας ορισμός που είναι διερευνητέος όσον αφορά την σύνθεσή του, αλλά και η ανακοίνωση κατάργησης του ενός από τα μέλη του λίγες ώρες μετά τον ορισμό του, όπου δυστυχώς ακόμη μια φορά φαίνεται η ανευθυνότητα τους και η επιπολαιότητα τους, γι΄ αυτά τα ζητήματα και όχι μόνον, σ΄ όλο της το μεγαλείο.
Στη συνέχεια αφού πρότεινε:

  • Κατ΄ αρχήν την δρομολόγηση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για τα προβλήματα αυτής της περιόδου και ιδιαιτέρως για τις επικείμενες ψευδεπίγραφες Αξιολογήσεις.
  • Την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από την Υ.Πε, διαμαρτυρόμενοι για τις Αξιολογήσεις και όχι μόνον.
  • Την προσπάθεια ολοκλήρωσης των υπογραφών που ήδη έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε ενάντια στις Αξιολογήσεις.
ακολούθησε σχετική διαλογική συζήτηση, όπου μετά από τις τοποθετήσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
  • Το Κάλεσμα των Μελών μας σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις Αξιολογήσεις και όχι μόνον, την ΠΕΜΠΤΗ 12/6/14 στις 09:00 το Πρωί.
  • Η Συμμετοχή μας στην επικείμενη 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ, με την διοργάνωση σχετικής Απεργιακής Συγκέντρωσης στις 10 το Πρωί έξω από την 6η Υ.Πε, ζητώντας από την ΠΟΕΔΗΝ την παρέμβασή της για στήριξη αυτής της κινητοποίησης και από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής μας.
  • Την εναντίωσή μας στην επικείμενη ψευδεπίγραφη Αξιολόγηση, όπου δεν αποδεχόμαστε την υποχρεωτική εντεταλμένη ποσόστωση, αποτρέποντας με κάθε τρόπο την σχετική διαδικασία, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Διεκδίκηση κάλυψης των αναγκών του Νοσοκομείου από τους οδηγούς του ΕΚΑΒ, αποτρέποντας την οποιαδήποτε άλλη εσωτερική λύση και διαδικασία, δίνοντας επιτέλους τέλος στο ακάλυπτο από Οδηγούς Νοσοκομείο.
  • Καμία συμμετοχή των Συναδέλφων Εργαζόμενων στο Χειρουργείο, στις νέες διαδικασίες που θέλουν να επιβάλλουν, οι γιατροί Κοροβέσης και Μπαϊκούσης, σε ότι αφορά την έκθεση σε ακτινοβολία, χωρίς να συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος. Απέναντι σ΄ αυτό το πρόβλημα απαντάμε κατ΄ αρχήν με σχετική Ανακοίνωση-Επιστολή και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αποχή από τα χειρουργεία των προαναφερόμενων Ιατρών, ενάντια στις προαναφερόμενες επιδιώξεις τους αλλά και τις επιθέσεις και απειλές τους στους Συναδέλφους μας και μάλιστα για όσο διάστημα θα υφίστανται αυτά.
  • Παρέμβαση ενάντια στην παράνομη ανάθεση στον Κον Γκινόπουλο, των καθηκόντων του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, μια ανάθεση κομματικής εντολής και κατεύθυνσης που αναρμοδίως υπέγραψε ο Υποδιοικητής μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μια Απόφαση-Ανάθεση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα- δυσλειτουργίες και δικαστικές διαμάχες στο Νοσοκομείο.
  • Καταγγελία της Υ.Πε για τις παρεμβάσεις της και την εμπλοκή της να ανεβάσει στα ασθενοφόρα Εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αναθέσεις που αφήνουν τεράστια και επικίνδυνα κενά, ακάλυπτους καίριους τομείς του Νοσοκομείου και των Κ.Υ.
  • Παρέμβαση για τις μη αντικειμενικές μετακινήσεις στην Νοσηλευτική Υπηρεσία, όπως αυτές από Κ/Δ προς Χειρουργείο και για την κατάργηση των σχετικών απαραίτητων και υποχρεωτικών ημερήσιων αποφάσεων της Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: