Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι Εργαζόμενοι

        «Η κατάσταση στην Υγεία είναι τραγική. Το ζήτημα με τη μείωση των μισθών μας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Για μας στην πρώτη θέση της ατζέντας είναι πλέον, οι ελλείψεις βασικών υλικών!».
        Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία τους ανάγκασαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου που περιλαμβάνουν 3ωρη σταση εργασίας την Πέμπτη 7 Αυγούστου από τις 8πμ έως 11πμ και συγκέντρωση στον προαυλιο χώρο του νοσοκομείου. ταυτόχρονα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή και επίσκεψη των εργαζομένων στην 6η ΥΠΕ.
        Πηγή των προβλημάτων είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν βασικά υλικά και μέσα.
       Σύμφωνα με τα στοιχεία τα φάρμακα μειώθηκαν κατά 65% μέσα σε 12 μήνες, έχουν έλλειψη σε ορθοπεδικό υλικό, του οποίου το 70% έχει ήδη καλυφθεί από το πρώτο δίμηνο του έτους, δεν υπάρχουν πλέον τα αντιδραστήρια για προληπτικό έλεγχο με αποτέλεσμα οι τελευταίες εξετάσεις με αυτά να έχουν γίνει πριν από 1 χρόνο, ιδιαίτερα των καρκινοπαθών, ενώ η συντήρηση κτιρίου και εξοπλισμού έχει πάψει, με αποτέλεσμα ο τεχνητός νεφρός και ο αξονικός τομογράφος, να κινδυνεύουν με… μπλακ άουτ από στιγμή σε στιγμή. Ακόμη και η αγορά λαμπτήρων είναι ζήτημα. Οι εργαζόμενοι βάζουν χρήματα από τις τσέπες τους για αγορά στοιχειωδών υλικών, ακόμη και παραφαρμακευτικού υλικού.
        Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν κορυφωθεί σε επικίνδυνο βαθμό: 1 τραυματιοφορέας για την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια, οι μισοί νοσηλευτές από όσους προβλέπεται για την λειτουργία του, 1 καθαρίστρια βάρδιας για όλο το κτίριο, ολοκαίνουρια και πανάκριβα μηχανήματα (π.χ. μαστογράφος), πληρωμένα από τους φορολογουμένους, παραμένουν στις συσκευασίες τους λόγω έλλειψης προσωπικού, διοικητικές υπηρεσίες που λειτουργούν με μόλις 1 υπάλληλο ανά τμήμα. Ούτε το στοιχειώδες προσωπικό για το τηλεφωνικό κέντρο δεν υπάρχει.

Πηγή: imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: