Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Διαβάστε τα καμώματα της Υ.Πε και εμείς δεν είχαμε Οδηγό για την μεταφορά των φαγητών, των Νεκρών, των Φαρμάκων κλπ.

        Όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της διακομιδής αθενών στην περιοχή των Καλαβρύτων αλλά και της υγειονομικής κάλυψης ασθενών σε ολόκληρη την Επαρχία αλλά... μετακίνησαν και έναν οδηγό ασθενοφόρου για να τον κάνουν... οδηγό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα! Συνολικά έχουν μείνει τρία μέλη πληρώματος στα Καλάβρυτα και δύο στην Κλειτορία, για να καλύπτουν όλες τις βάρδιες και τα Σαββατοκύριακα! Με μαθηματική ακρίβεια θα θρηνήσουμε νεκρό στα Καλάβρυτα... από την έλλειψη ασθενοφόρου. Το γεγονός της «μετακίνησης» ενός οδηγού... στη θέση του οδηγού του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελα έχει προκαλέσει... αναστάτωση σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας της περιοχής. «Να οδηγεί μόνος του ο Κατσίβελας» έλεγαν κάποιοι ενώ άλλοι επεσήμαναν πως «αν ο κ. Κατσίβελας ήθελε οδηγό ας μετακινούσε κάποιον άλλον, όχι κάποιον από περιοχή με τόσες ελλείψεις»!
        Για απαξίωση του νοσοκομείου Καλαβρύτων είχε κάνει λόγο ο πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτρης Βαρβιτσιώτης σε ανοικτή επιστολή του με την οποία περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα.
        Όπως έλεγε «δυστυχώς οι φόβοι για απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων επιβεβαιώνονται. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη όσο και του Προέδρου της 6ης ΥΠΕ στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, ότι η λειτουργική ικανότητα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων δεν θα διαταραχθεί με τη λειτουργική υπαγωγή του στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιαλείας, εντούτοις άρχισαν ήδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα με την ελλιπή κάλυψη υποστήριξης με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου.
       Αιτία είναι ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων μετατέθηκαν στο ΕΚΑΒ και με βάση τα όσα ισχύουν για τους διασώστες του ΕΚΑΒ αντί να είναι σε κάθε όχημα ένας είναι δύο εργαζόμενοι. Έτσι οι μισές βάρδιες μένουν ακάλυπτες με τους ίδιους οδηγούς. Ολόκληρες βάρδιες μένουν ακάλυπτες από την υποστήριξη του ΕΚΑΒ και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό θα καλυφθεί η μεταφορά του από ασθενοφόρο που.... θα έλθει από την Ακράτα!!!
         Πρακτικά σημαίνει ότι αν στην ακάλυπτη βάρδια συμβεί π.χ. καρδιακό περιστατικό σε έναν άνθρωπο που στο Λειβάρτζι το ασθενοφόρο θα φύγει από Ακράτα και θα μεταβεί στο Λειβάρτζι (χρόνος 2 ώρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει) και μέχρι να τον πάει στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων ακόμη μιάμιση ώρα, συνολικά δηλαδή περίπου 3-4 ώρες. Εάν μάλιστα χρειαστεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο πλήρους κάλυψης, τότε οι ώρες θα γίνουν πέντε. Πρακτικά ο χρόνος αυτός είναι καταστροφικός και ο ασθενής μάλλον απίθανο να καταφέρει να επιζήσει.
       Οι ιατροί του Νοσοκομείου είναι ανάστατοι και με σειρά εγγράφων τους επισημαίνουν τους κινδύνους από ελλιπή κάλυψη ιατρών και ακάλυπτες βάρδιες από ασθενοφόρα, στους ανωτέρους τους και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.
        Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση καλεί όλους τους αρμόδιους που εμπλέκονται με το θέμα, Πρόεδρο ΕΚΑΒ Πάτρας, Διοικητή 6ης ΥΠΕ, Διοικητή Νοσοκομείου Αιγίου, Αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου Καλαβρύτων, να εφαρμόσουν τα όσα έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας και να λειτουργεί απρόσκοπτα το Νοσοκομείο Καλαβρύτων ως Νοσηλευτική Μονάδα με πλήρεις βάρδιες υποστήριξης και λειτουργική ικανότητα».
Έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε εκκλησία και τον μετέφεραν με ΙΧ
       Έχασε τις αισθήσεις του στην εκκλησία και δεν υπήρχε ασθενοφόρο
Ένα από τα τελευταία παραδείγματα των όσων συμβαίνουν στα Καλάβρυτα, μετέφερε στο kalavrytanews.gr η Μαριάνθη Παπασπυροπούλου. Την περασμένη Κυριακή, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πιστός μας έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως κάλεσαν για να έρθει ασθενοφόρο. Δυστυχώς δεν υπήρχε. Τον άτυχο άνδρα μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων με Ι.Χ. και ευτυχώς η ζωή του δεν αντιμετώπιζε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: