Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Παραιτούνται γιατροί στην Ηλεία - στη "μπούκα" ο Διοικητής του Νοσοκομείου - Εφθασαν στον Εισαγγελέα και τους έστειλε... Πειθαρχικό

       Στην «μπούκα» έχουν γιατροί και ασθενείς τον Πατρινό Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου Βασίλη Δημόπουλο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον υγειονομικό χάρτη «ευθύνης» του. Οι παραιτήσεις γιατρών (κάποιοι εξ αυτών με καταγωγή από την Πάτρα) υποβάλλονται η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν ακάλυπτοι και οι διαμαρτυρίες να είναι αλλεπάλληλες.
* Παραιτήθηκε ο Επιμελητής γενικός ιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο Τραγανού που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.
* Παραιτήθηκε ο αγροτικός ιατρός από το περιφερειακό ιατρείο Τραγανού που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.
* Εχει ήδη υποβάλλει παραίτηση η Επιμελήτρια Γενική ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Ανδραβίδας που ανήκει στο Κ.Υ. Γαστούνης.
* Αρκετοί ειδικευόμενοι στο Νοσοκομείο Πύργου ξεκινούν την ειδικότητά τους και μετά από μικρό χρονικό διάστημα παραιτούνται.
Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες οι παραιτήσεις οφείλονται σε τρεις κυρίως αιτίες:
1. Οι απλήρωτες εφημερίες που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους επιστήμονες, αφού αισθάνονται πως εργάζονται επί 32 ώρες χωρίς να αμείβονται.
2. Ότι στο Κ.Υ. Γαστούνης που καλύπτει μία πολύ μεγάλη περιοχή, οι εφημερίες γίνονται με έναν μόνο γιατρό.
3. Ο Διοικητής Βασίλης Δημόπουλος αποστέλλει «εντέλλεσθαι» στους γιατρούς ώστε να κάνουν περισσότερες εφημερίες από αυτές που προβλέπει ο νόμος. 
        Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν επιστήμονες απευθύνθηκαν στον Εισαγγελέα για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί, ζητώντας μάλιστα την παρέμβασή του για να μην φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα, η διοίκηση του Νοσοκομείου τους «εγκάλεσε» κρίνοντας πως υπέπεσαν… σε πειθαρχικό παράπτωμα! 
Το μπάχαλο του Ιουλίου – Αυγούστου
      Χαρακτηριστικό του «μπάχαλου» με το ζήτημα των εφημεριών είναι ότι στις αρχές Ιουλίου πρόγραμμα δεν είχε βγει και οι Διοικητές των Νοσοκομείων «ψάχνονταν» και έκαναν συσκέψεις. Αποτέλεσμα; Να καλούν ιατρούς από τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που ούτως ή άλλως δε μπορούν να καταρτίσουν ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών, να καλύψουν βάρδιες στα νοσηλευτικά ιδρύματα Πύργου και Αμαλιάδας. Ίδια η κατάσταση και τον Αύγουστο! Το «καυτό» θέμα των εφημεριών υποτίθεται πως λύθηκε με τη συνεργασία γιατρών των δυο Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας αλλά και με την «ενίσχυση» από γενικούς γιατρούς των περιφερειακών ιατρείων που μένουν ακάλυπτα. Όσο για τον κ. Δημόπουλο; Έχει «υποσχεθεί» πως θα δώσει μία λύση με μία πρόταση που θα καταθέσει τον Σεπτέμβρη! Μέχρι τότε… ζήσε ασθενή μου… να μην σε δούμε κάτω από τα τριφύλλια! 
Αναδημοσίευση από dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: