Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/9/14 η προγραμματισμένη Γ.Σ του Σωματείου μας.

          Πραγματοποιήθηκε προχθές (Τρίτη 16/9/14), η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, μια Συνέλευση που λόγω της μικρής συμμετοχής της, μετατράπηκε σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
         Στη διαδικασία αυτή, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την ΠΟΕΔΗΝ (Λαζαρίδης-Μαθιόπουλος) και της ΑΔΕΔΥ (Πετρόπουλος), έγινε εφ΄ όλης της ύλης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της Υγείας γενικά και ειδικά στο Γ.Ν ΠΑΤΡΑΣ, αλλά και για την διαδικασία που θα πρέπει να εφαρμόσουμε σε ότι αφορά τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ όλων μας από τις αξιολογήσεις, κινητοποίηση που έχει προκηρύξει από την 30/8 έως και 1/11 η ΑΔΕΔΥ και  στην οποία ως γνωστόν συμμετέχουμε.
        Σ΄ αυτήν την ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, εκτός από τα προαναφερόμενα, μας απασχόλησε επί πολύ και το πρόβλημα των χειρουργείων της νέας πτέρυγας. Το πρόβλημα που έχει να κάνει με:
     - Την μη τήρηση και εφαρμογή του υπάρχοντος σχετικού Κανονισμού Λειτουργίας από τους Ιατρούς Κοροβέση και Μπαϊκούση.
     - Την αναρμοδίως και μάλιστα αλόγιστη χρήση του ακτινολογικού μηχανήματος C-ARM, την ανεξέλεγκτη ακτινοβόληση Ασθενών και Εργαζομένων.
     - Την απρεπέστατη συμπεριφορά των προαναφερόμενων Ιατρών απέναντι στους Εργαζόμενους Νοσηλευτές του Χειρουργείου και ιδιαιτέρως την εμπόλεμη κατάσταση που διαμορφώνεται εκεί εξαιτείας της συμπεριφοράς των συγκεκριμένων δύο Ιατρών, μια κατάσταση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους Ασθενείς.
     - Το κλίμα τρομοκράτησης που διαμορφώνεται στο συγκεκριμένο χώρο με τις απειλές και τις αναίτιες αναφορές των προαναφερόμενων Ιατρών ενάντια στους Εργαζόμενους.
προβλήματα που δεν είναι καθόλου τυχαία αυτήν την περίοδο, προβλήματα που αποσκοπούν στον έλεγχο του Χειρουργείου, την υποταγή της λειτουργίας των Χειρουργείων στις ορέξεις των συγκεκριμένων Ιατρών, που τα θέλουν να λειτουργούν ωσάν να είναι ιδιωτικά τους, προβλήματα για τα οποία στο τέλος της διαδικασίας, όλοι μαζί, ανεβήκαμε στη Διοίκηση για να γνωστοποιήσουμε την έναρξη των αποφάσεων που έχουμε πάρει, για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τις χειρουργικές επεμβάσεις των Ιατρών Κοροβέση και Μπαϊκούση, ΑΠΟΧΗ για όσο διάστημα οι δύο αυτοί Ιατροί, θα έχουν αυτήν την προαναφερόμενη στάση.
     Αξίζει να τονίσουμε ότι εν΄ όψει αυτής της προαναφερόμενης κινητοποίησής μας,  που προσδιορίστηκε να ξεκινήσει  από την ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14, ο Διοικητής αποδέχθηκε το κάλεσμα σχετικής ΣΥΣΚΕΨΗΣ μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, που θα γίνει ΣΗΜΕΡΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση και να διευθετηθεί το συγκεκριμένο αυτό πρόβλημα, που το τονίζουμε ότι  δημιούργησε η αναίτια εναντίωση και αδιαλλαξία των Ιατρών Κοροβέση και Μπαϊκούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: