Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ.

        Δεν απειλεί την ολοκλήρωση του έργου, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, η παύση των εργασιών ανακατασκευής του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα» διαβεβαιώνει, μιλώντας στην «Π», ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Η ΕΜΠΛΟΚΗ
       Αν και θορύβησε πολλούς το σταμάτημα των έργων του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου, ο κ. Αθανασόπουλος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή των εργασιών και ότι τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή προέκυψε στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο φέρεται να έχει κάνει ήδη παρέμβαση και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
        «Η διακοπή οφείλεται καθαρά σε κάποια διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία όμως θα τακτοποιηθούν άμεσα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ, υπογραμμίζοντας ότι «η ημερομηνία παράδοσης του έργου δεν θα αλλάξει. Αλλωστε η χρηματοδότηση υπάρχει, και εφόσον διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει, θα προχωρήσει με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς».
Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, το οποίο επισκέφτηκε τον περασμένο μήνα. «Οι εργασίες βρίσκονταν στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης των πατωμάτων. Αυτό δείχνει ότι το βαρύ έργο έχει ολοκληρωθεί και πλέον προχωράμε στην τελική διαμόρφωση».
ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
        Υπενθυμίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει να ολοκληρωθεί το έργο στα τέλη του 2015. Τότε οι αρμόδιοι φορείς τονίζουν ότι θα παραδοθεί στους αχαιούς πολίτες ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που δεν θα θυμίζει σε τίποτε το παλαιό κτίριο του «Αγ. Ανδρέα». Κι αυτό διότι, όπως προβλέπει η μελέτη της εσωτερικής διαμόρφωσης, στη θέση των θαλάμων των 8 και 10 κλινών θα διαμορφωθούν θάλαμοι των 3 και 4 κλινών. Θα διαθέτουν εσωτερική τουαλέτα στη θέση των κοινών που υπήρχαν για όλους τους θαλάμους σε κάθε όροφο. Επίσης θα υπάρχουν χώροι υποδοχής και αναμονής ασθενών και συγγενών. Στη διαμόρφωση της σύγχρονη εικόνας του νοσοκομείου θα συμβάλουν ο σχεδιασμός αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίησή του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: