Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατροί κατά νοσηλευτριών στα Χειρουργεία του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" - Βροχή οι αστήρικτες αναφορές

       Απροκάλυπτος είναι πλέον ο πόλεμος που κάνουν μεγαλογιατροί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» κατά νοσηλευτών στα χειρουργεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαπολύοντας σχεδόν καθημερινά αναφορές εναντίον τους.
       Αφορμή είναι η άρνηση των νοσηλευτών να παραμένουν στη διάρκεια των ακτινοσκοπήσεων στα χειρουργεία, στηριζόμενοι στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Χειρουργείου (αποφ. Δ.Σ. 25/20-10-2005).
        Σ’ αυτόν αναφέρεται επί λέξει ότι «σε περιπτώσεις λειτουργίας ακτινοσκοπικών ή ακτινολογικών μηχανημάτων ή όποτε κρίνεται αναγκαίο, το προσωπικό θα εξέρχεται της αιθούσης, χωρίς βεβαίως να απομακρύνεται από αυτήν». Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κόντρα στον Κανονισμό, ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κ. Παναγιώτης Κοροβέσης και ο ορθοπεδικός χειρουργός κ. Ανδρέας Μπαϊκούσης, απαιτούν την παρουσία του νοσηλευτικού προσωπικού στις χειρουργικές αίθουσες κατά τη διάρκεια της διενέργειας των ακτινοσκοπήσεων.
Το αποτέλεσμα είναι όποιος νοσηλευτής ή όποια νοσηλεύτρια βγαίνει από την αίθουσα τα λίγα λεπτά που γίνονται οι ακτινοσκοπήσεις, να «τρώει» και από μια αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου, είτε από τον κ. Κοροβέση είτε από τον κ. Μπαϊκούση, στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου.
Και ακτινοβολήθηκε και «έφαγε» και αναφορά
       Τελευταίο «θύμα» του «βομβαρδισμού» αναφορών ήταν η νοσηλεύτρια Παναγιώτα Τετζερά, η οποία το πρωί της περασμένης Τετάρτης ζήτησε να την ενημερώσουν εγκαίρως κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, πότε θα ξεκινούσε η ακτινοσκόπηση, ώστε να βγει από την αίθουσα.
       Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, η ακτινοσκόπηση ξεκίνησε και όταν το αντιλήφθηκε η νοσηλεύτρια βγήκε διαμαρτυρόμενη για λίγα λεπτά από τη χειρουργική αίθουσα.
Και σαν να μην έφτανε που «έφαγε» σε μεγάλο βαθμό την ακτινοβολία στο κεφάλι, ο ορθοπεδικός κ. Ανδρέας Μπαϊκούσης, ο οποίος έκανε την επέμβαση, απέστειλε εναντίον της αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου!
       Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη νοσηλεύτρια που κοινοποιήθηκε εις βάρος αναφορά γιατί δεν δέχεται να παραβιάσει τον Κανονισμό και να ακτινοβολείται με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία της. Και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία. Ενδιαφέρον έχει, πάντως, να δούμε ποια θα είναι η στάση του διοικητή του νοσοκομείου κ. Απόστολου Λέτσιου.
Aναδημοσίευση από The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια: