Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ στο ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ.

     Συνάδελφοι,
          Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/09/2014 στο Γ' Θερινό Τμήμα της ΒΟΥΛΗΣ ψηφίζεται η Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΣΑΝ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των πόρων της Υγείας και θα τους κατευθύνει με προνομοιακό τρόπο στους Ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.
Η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία συστήνεται με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο σταδιακά η πλειοψηφία του θα καταλήξει στους Ιδιωτικούς Ομίλους της Υγείας.
         Δεν μας ξεγελά η αναδίπλωση της Κυβέρνησης που προβλέπει στο Νομοσχέδιο τον Έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών από το κράτος. Η πλειοψηφία των μετοχών της Εταιρείας θα μπορεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
      Το κράτος αποποιείται τη κρατική χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες θα πληρώνονται εξολοκλήρου από τις τσέπες των πολιτών. Γι' αυτό τα Νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
        Η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην Εταιρεία με βέβαιες νέες μεγάλες απώλειες.
        Με την σύσταση της Εταιρείας μπαίνει ταφόπλακα στο ΕΣΥ. Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασής του, που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση. Το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ανταποδοτικό Σύστημα. Ότι πληρώνεις θα παίρνεις. Οργανώνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.
      Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ σαν πρώτη απάντηση στη Κυβέρνηση, την προκήρυξη ΤΕΤΡΑΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τα Νοσοκομεία του ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/09/2014 11π.μ. – 15:00μ.μ. ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Νομοσχεδίου και Συγκέντρωση έξω από τη ΒΟΥΛΗ στις 12 το μεσημέρι.
        Θα ακολουθήσει Σύσκεψη των Ομοσπονδιών της Υγείας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την ΠΟΕΔΗΝ Η ΛΕΤΟΥΡΓΊΑ της Εταιρείας με την οποία αμφισβητείται ευθέως ο Δημόσιος και Κοινωνικός Χαρακτήρας της Υγείας.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: