Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκρίθηκε ο διορισμός Ν. Στακιά στην θέση διοικητή της 6ης ΥΠΕ

         Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διορισμός του Νικόλαου Στακιά στη θέση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
         Την πρόταση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη υποστήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ δήλωσαν "παρών". Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, τόνισε την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων, προς όφελος, όπως είπε, των ασφαλισμένων. Έμφαση έδωσε, ο κ. Στακιάς, στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τονίζοντας ότι αν λειτουργήσει σωστά θα αποσυμφορήσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ώστε να μη βλέπουμε, όπως επισήμανε, στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, περιστατικά απλού κρυολογήματος που δεσμεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό.       Έμφαση έδωσε, όμως, και στην απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι είναι η κατάλληλη περίοδος να τα αξιοποιήσουμε, όχι μόνο για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και για να δημιουργήσουμε σύγχρονα νοσοκομεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πηγές ενέργειας. Κληθείς να σχολιάσει την υπουργική απόφαση για τον έλεγχο των διαγνωστικών εξετάσεων, ο κ. Στακιάς υποστήριξε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι σε βάρος αλλά προς όφελος των ασθενών και πρόσθεσε: «όταν τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα πρέπει, είσαι υποχρεωμένος, εκ των ενόντων, να περιορίσεις μια κατάσταση».
        Και κατέληξε: «Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο που δεν μπορούμε να δανειζόμαστε ούτε να δημιουργούμε ελλείμματα. Πρέπει να γίνει οικονομία πόρων, ώστε με τα ίδια χρήματα να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».     

Δεν υπάρχουν σχόλια: