Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Σωματείου μας για την Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

       Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973.
         Τα τελευταία χρόνια, που είναι ιδιαίτερα ΣΚΛΗΡΑ για τον Ελληνικό Λαό, όπου όλα τα Κοινωνικά μεγέθη βρίσκονται σε έκρηξη, όπου όλα αμφισβητούνται, όπως οι Μισθοί και οι Συντάξεις, το δικαίωμα στη δουλειά, και πολλά άλλα, τα συνθήματα τής εξέγερσης της 17ης του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και όχι μόνον, είναι εξαιρετικά επίκαιρα.
        Σήμερα, 41 χρόνια μετά την εξέγερση, με τις πολιτικές των Κυβερνήσεων, που πιστά εκτελούν τις εντολές και κατευθύνσεις των ξένων, η ελληνική κοινωνία στενάζει από την μεγάλη ΑΝΕΡΓΙΑ που έχει ξεπεράσει το 30 %, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Ανεργία – η Ανέχεια-η Απελπισία- η Ανυπαρξία προοπτικής και η θολότητα του αύριο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως οι Νέοι που η πλειοψηφία τους βρίσκεται σε απόγνωση.
     Τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και που δυστυχώς καθημερινά επιδεινώνονται, δεν αφορούν και δεν αγγίζουν απ΄ ότι φαίνεται τούς Κυβερνώντες, που περί άλλα τυρβάζουν.
         Γι΄ αυτά τα προβλήματα, τα συνθήματα και οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου και όχι μόνον, επιβάλλουν σε όλους εμάς την συνέχιση του αγώνα με στόχο, την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας που αυξάνεται επικίνδυνα, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας-της Αυτοδιοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους.  

       Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει την αφετηρία για Κοινούς Μαζικούς και Ενωτικούς Αγώνες, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, την πολιτική που αγγίζει και αφορά όλους μας, για την επαναφορά και διαφύλαξη όλων των εργασιακών δικαιωμάτων-των κατακτήσεων πού άδικα και βίαια μας αφαιρέθηκαν μ΄ αυτές τις μνημονιακές πολιτικές.
          Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ, στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 06:30 το Απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη, μπροστά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Κορίνθου, (το κτίριο που επιτέλους θα πρέπει να αποδοθεί στο Λαό, στούς φοιτητές και την Νεολαία, ως χώρος μνήμης και τιμής, πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας), αλλά και στη σχετική Πορεία πού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
                              ..............................................................
.....Kάνοντας κλικ στούς συνδέσμους που ακολουθούν, διαβάζετε τις σχετικές διακυρήξεις, τόσο της ΠΟΕΔΗΝ ( http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/download/1273_bce4ecf7a36e343d1e71e54515bc9279), όσο και της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: