Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ της 2ης/25.2.15 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου.

       Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/2/15, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:   
   - Η προοπτική Στελέχωσης του Νοσοκομείου μετά την Κτιριακή Ολοκλήρωση.                   
   - Ο Επαναπροσδιορισμός των διεκδικήσεων μας μετά τα νέα κυβερνητικά δεδομένα.         
   - Η οργάνωση και Λειτουργία τμημάτων και Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.                         
   - Διάφορα τρέχοντα θέματα και Ενημερώσεις.

       Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, όπου ήταν όλοι παρόντες, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:

  • Κατ΄ αρχήν στα προβλήματα που υπάρχουν με τις ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών, προβλήματα που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την προοπτική της πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου, εν όψει της κτιριακής ολοκλήρωσης του. Γι΄ αυτό τον λόγο και με δεδομένο την παράδοση του 7όροφου κτιρίου μέσα στην τρέχουσα χρονιά, εξέλιξη για την οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς, πρότεινε να κινήσουμε σχετικές διαδικασίες τόσο μόνοι μας, επιδιώκοντας συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, όσο και με τούς λοιπούς σχετικούς φορείς της περιοχής μας όπως η Περιφέρεια, ο Δήμος, η ΕΙΝΑ, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος κλπ άλλοι, με τούς οποίους πρότεινε να δρομολογήσουμε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ.
  • Στη συνέχεια στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, όπου πολλά τμήματα και υπηρεσίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με αποτέλεσμα σε συνάρτηση και με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας. Κατάσταση για την οποία πρότεινε ΑΜΕΣΑ να συναντηθούμε με την Διοίκηση και να την συζητήσουμε προτού φθάσουμε στο απροχώρητο. Να συναντηθούμε και να μιλήσουμε επίσης με την Διοίκηση, την Υ.Πε και όχι μόνον, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, για τις μετακινήσεις που ολοένα επιδιώκουν από το Νοσοκομείο μας ζητώντας την άμεση επιστροφή όλων των μετακινημένων, για την κακή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών μας, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Συνάδελφοί μας, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και κυρίως τις ελλιπέστατες δυνάμεις που διαθέτουν.
  • Ακόμη στις διεκδικήσεις που θα πρέπει να έχουμε ως Συνδικαλιστικό Όργανο στην από εδώ και πέρα πορεία μας. Διεκδικήσεις πού έχουν να κάνουν τόσο με την αποδοχή του διεκδικητικού πλαισίου της ΑΔΕΔΥ, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, όσο και με τα επιμέρους δικά μας ειδικά προβλήματα όπως προαναφέρονται, αλλά και όλα εκείνα πού παλεύαμε και διεκδικούσαμε το προηγούμενο διάστημα και που δεν έχουν δει τον δρόμο της επίλυσης.
  • Τέλος στα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που έχουν προκύψει με το Κυλικείο, με την Υπόθεση του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε όπου επιμένουμε στην πάγια θέση μας για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του, στην επικίνδυνη εκκρεμότητα που υπάρχει στον ορισμό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με ευθύνη και κατά παράβαση καθήκοντος του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, αλλά και στην ανάγκη της επαναφοράς της διεκδίκησης των 176 ευρώ με πολιτική απόφαση, ζήτημα που θα πρέπει να προωθήσουμε στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συνέχεια:

         Μετά από σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και αφού ακολούθησε η απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση, όπου μπήκαν επιπλέον και τα ζητήματα της Συμμετοχής μας, της παρουσίας μας στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και των σχετικών εξόδων που υπήρξαν σε συνάρτηση με την σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ, για την σημερινή λειτουργία και αντιμετώπιση του ΝΝΘώρακος, αλλά και την προοπτική του με βάσει τις νέες κυβερνητικές εξελίξεις, κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:

  • Έγκριση της εισήγησης του Διεκδικητικού πλαισίου, όπως αυτό κατατέθηκε από τον Πρόεδρο και συμπληρώθηκε από τα μέλη του Δ.Σ και η πραγματοποίηση σχετικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των Μελών μας.
  • Το κάλεσμα όλων των Προϊσταμένων σε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματά τους. Μια συνάντηση όπου θα ζητήσουμε να μας προσκομίσουν παράλληλα όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτουν, με τις οφειλόμενες άδειες και ρεπό, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά και βεβαίως της καθημερινής επικρατούσας λειτουργικής τους κατάστασης.
  • ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με Υπουργό Υγείας, αλλά και ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, για την ανάγκη ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του Νοσοκομείου με Προσωπικό και Ιατρούς, εν΄ όψει της πλήρους κτιριακής μας λειτουργίας που προσδιορίζεται προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: