Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς ασθενοφόρο παραμένει το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας Κι ο Θεός Βοηθός! - Ξέμεινε και από πετρέλαιο θέρμανσης

        Το καμένο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας που ήταν και το μοναδικό που διέθετε, παραμένει στη θέση που τυλίχτηκε στις φλόγες, την ώρα μάλιστα που μετέφερε ασθενή. Το "κουφάρι" το,υ όπως δηλώνει στο thebest.gr o Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παναγιώτης Κόλλιας έχει παραμείνει κοντά στη Δροσιά Αχαΐας, παρά την ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς.
        Την ίδια ώρα το Κέντρο παραμένει χωρίς ασθενοφόρο, αφού δεν έχει αντικατασταθεί το παλιό, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει ανάγκη για παραπομπή περιστατικού από το Κέντρο Υγείας σε κάποιο νοσοκομείο, να καλούν του ΕΚΑΒ από την Πάτρα, με όποια επικινδυνότητα μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε ένα έκτακτο περιστατικό. "Το ασθενοφόρο κατά μέσο όρο θέλει 40 λεπτά με μία ώρα για να φτάσει από την Πάτρα. Αλλά δυστυχ'ώς αυτή την κατάσταση, αλλά όχι τόσο συχνά αντιμετωπίζαμε και όυτνα είχαμε ασθενοφόρο, καθώς διαθέτουμε έναν οδηγό και κάλυπτε μία μόνο βάρδια. Και τότε καλούσαμε από την Πάτρα. Μέσα στην εβδομάδα χρειάζεται κατά προσέγγιση να καλέσουμε ασθενοφόρο από την Πάτρα γύρω στις 7 με 8 φορές την εβδομάδα".
       Σαν να μην έφτανε αυτό το Κέντρο Υγείας, όπως αναφέρει ο Διευθυντής αντιμετώπισε και πρόβλημα με τη θέρμανση από το Σαββατοκύριακο και μετά, καθώς ξέμεινε από πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα προσωπικό και ασθενείς να προσπαθούν να ζεσταθούν με σόμπες ή σώματα καλοριφέρ,ενώ χθες αναμενόταν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Το ίδιο πρόβλημα όπως καταγγέλθηκε, προέκυψε και στο Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας.
Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ
"Σε μια περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων και ψύχους το ΚΥ Χαλανδρίτσας θυμίζει «ψυγείο» καθώς έχει ξεμείνει από πετρέλαιο θέρμανσης από 20ημέρου περίπου. Η κατάσταση που επικρατεί για ασθενείς και εργαζόμενους είναι «εφιαλτική» γεγονός που δυσχεραίνει την ίδια την λειτουργία του Κέντρου υγείας.
Η αίτηση για προμήθεια πετρελαίου έχει σταλεί από τις 20/1/2015 και το πρόβλημα  είναι γνωστό τόσο στις υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ που ανήκει το ΚΥ Χαλανδρίτσας, όσο και στις υπηρεσίες του ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας»
Παρ΄ όλες τις προσπάθειες των εργαζομένων του ΚΥ για άμεση λύση του προβλήματος, την Πέμπτη 6/2/2015 αυτοί άκουσαν έκπληκτοι τον αρμόδιο υπάλληλο της 6ης ΥΠΕ να τους λέει «ότι δεν θα έχουν πετρέλαιο γιατί δεν υπάρχουν χρήματα σ΄ αυτόν τον κωδικό και ότι περιμένει την κυβέρνηση να στείλει» !!!
Με δεδομένο  το γεγονός της έλλειψης θέρμανσης  που παραμένει μέχρι σήμερα και τις καιρικές συνθήκες  της  περιοχής του ΚΥ Χαλανδρίτσας, καλούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αναλάβει την πρωτοβουλία της άμεσης λύσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.
Είναι γεγονός ότι με την ένταξη των Κ.Υ. στις Υ.Πε παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας για αυτό είναι πάγιο το αίτημα μας για υπαγωγή των Κ.Υ. στα νοσοκομεία".
 Aναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: