Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δεν παραιτούνται οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Αχαΐας

         Δεν υπάρχει διάθεση ανταπόκρισης, εκ μέρους των διοικήσεων των νοσοκομείων, στο προφορικό αίτημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για υποβολή των παραιτήσεών τους. Οι πληροφορίες τους φέρουν να έχουν συσπειρωθεί πίσω από τα δικαιώματα που τους παρέχει η σύμβασή τους, η οποία λήγει το 2017.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
          Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν σχεδόν το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Αχαΐας, να αποφασίζουν σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα να μην παραδώσουν τα κλειδιά στους επόμενους χωρίς να διεκδικήσουν τα όσα προβλέπει η σύμβαση που έχουν υπογράψει. Επίσης φέρονται να αποφάσισαν να μην κάνουν καμία απολύτως ενέργεια πριν τους σταλεί έγγραφο αίτημα παραίτησης από την ηγεσία του Υπουργείου. Το τελευταίο φαίνεται να σχετίζεται με την πρόθεση αρκετών να προσφύγουν νομικά. Προοπτική για την οποία ορισμένοι έχουν ήδη ετοιμάσει τους φακέλους τους κι έχουν ζητήσει νομική συμβουλή.
ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
        Πάντως και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις διοικητών που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη επειδή το υπουργείο προχώρησε πρόωρα στη λήξη της σύμβασής τους και είχαν δικαιωθεί. Το ελληνικό Δημόσιο κλήθηκε να τους καταβάλει χιλιάδες ευρώ. Στην περίπτωση που οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων προσφύγουν στη δικαιοσύνη είναι πιθανό το Δημόσιο να κληθεί να καταβάλει τους μισθούς των τριών ετών που απομένουν για τη λήξη της σύμβασής τους συν το ποσό που πιθανόν να εκδικαστεί για ηθική βλάβη. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γι' αυτό και μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να διατυπώσει εγγράφως το αίτημά της.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΦΗΜ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: