Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΑΓΩΝΑ.

         Σε συνέχεια της δράσης που είχαμε αναπτύξει, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, αλλά πως τον κυβερνά, τώρα που κόπασε ο θόρυβος των εκλογών, επανερχόμαστε και πάλι στην ενεργό δράση, δεδομένου ότι έχουμε αρκετά και μάλιστα πολύ σοβαρά ανοικτά ζητήματα, όπως:
α). Κατ΄ αρχήν το ΚΤΙΡΙΑΚΟ που μπορεί να συνεχίζονται οι εργασίες μετά την τελευταία επανέναρξη, ωστόσο παραμένει το άγχος της επόμενης εκταμίευσης, των άκρως αναγκαίων και απαραίτητων προς εκταμίευση πιστώσεων, που θα πρέπει να γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα, για να μην έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος και για να μπορούμε να ελπίζουμε στον πολυπόθητο στόχο της παράδοσης του έργου στις προκαθορισμένες προθεσμίες του.
β). Το πρόβλημα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, την απαράδεκτη, προκλητική και προεκλογικά ρουσφετολογική ολοκλήρωση της 6ης Υ.Πε, καταπατώντας έτσι τις σχετικές Δικαστικές Αποφάσεις, ΖΗΤΗΜΑ που επηρεάζει και την λειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου και στο οποίο θα πρέπει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
γ). Οι εκκρεμότητες στην 6η Υ.Πε, εκκρεμότητες που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.  Μιλάμε:
ü Τόσο για την εκκρεμότητα με την Υποδιοικήτρια της 6ης Υ.Πε, η οποία παρά την λήξη της θητείας της, παραμένει στην 6η Υ.Πε ¨ασκώντας αναρμοδίως και παρανόμως Διοίκηση¨, γεγονός σοβαρό, απαράδεκτο, προκλητικό και συνάμα επιλήψιμο.
ü Όσο  και για την εκκρεμότητα με τον νομικό σύμβουλο της 6ης Υ.Πε, για τον οποίο, με δεδομένο ότι συνεχίζει την προκλητικότατη παρουσία του, συνεχίζουμε και εμείς  να ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή του, στόχο για τον οποίο επιβάλλεται και πρέπει να συνεχιστούν οι διαδικασίες που ήδη είχαν ξεκινήσει εναντίον του.
   Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον νέο Υπουργό Υγείας, όπου εκτός από τα προαναφερόμενα, που δεν είναι και τα μόνα, θα συζητήσουμε:                             
ü Τόσο την δραστική περικοπή του προϋπολογισμού μας, που από 53,3 εκ ευρώ το 2009, έφθασε τα 16,9 το 2014 και το 13,7 το 2015.
ü Όσο και την δραστική και επικίνδυνη μείωση του προσωπικού μας που από τους πάλαι ποτέ 1250 φθάσαμε να είμαστε 650 και δυστυχώς με πτωτική πορεία.
ü Αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Ογκολογικό Τμήμα, για το ποίο θα ζητήσουμε συνολική σχετική διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: