Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος: Ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες στο... κτηνιατρείο!

        Το κτηνιατρείο επισκέπτονται για ακτινογραφίες οι ασθενείς στη Σκόπελο, αφού ο μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος στο κέντρο Υγείας λείπει σε άδεια. Μάλιστα, στο νησί δεν υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα ούτε σε ιδιωτικό ιατρείο και έτσι το κτηνιατρείο, είναι η μοναδική λύση.
        "Πήγα στο Κέντρο Υγείας για δική μου υπόθεση, και έπεσε στην αντίληψή μου ένα παιδάκι, που ήρθε με το πρόβλημα στο χέρι και για να μη φύγουν έκτακτα με ελικόπτερο, προσφέρθηκε ο κτηνίατρος που είναι στο νησί, δωρεάν και του έβγαλε μία ακτινογραφία να δουν σε τι βαθμό ήταν η κακοποίηση του χεριού του", λέει ο blogger Ηλίας Προβιάς.
       Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Γιώργος Τριανταφύλλου, μιλώντας στο Mega, λέει πως ποτέ δεν έχει παραπέμψει οποιονδήποτε ασθενή στον κτηνίατρο του νησιού για ακτινογραφία και εξηγεί πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στο Κέντρο Υγείας είναι συνολικότερα, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
"30 είμαι εδώ, σας παίρνω από το Κέντρο Υγείας, όπως διαπιστώσατε. Ένας, μόνο εγώ, εκπαιδευμένος γιατρός, ειδικός γιατρός. Μέχρι πέρυσι δεν είχαμε και αγροτικούς γιατρούς. Δηλαδή από τις έξι θέσεις που δικαιολογούνται, ήταν ένας - δύο κάθε φορά", επεσήμανε.
          Το προβλημα αναμένεται να ενταθεί τις επομενες ημέρες. Το αγροτικό τεσσάρων γιατρών που υπηρετούν στο νησί, τελειώνει και θα μείνουν μόνο δύο, οι οποίοι μαζί με τον διευθυντή του Κέντρου υγείας, θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της Σκοπέλου και της Αλονήσου, αλλά και τις εφημερίες.
         Τις τεράστιες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, καταγγέλλει και ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης. "Μιλάμε για 5.000 κατοίκους, το καλοκαίρι γινόμαστε 30.000 κάτοικοι - 35.000, να υπάρχει μόνο ένας γιατρός, ειδικός. Αυτό είναι απαράδεκτο, το λιγότερο απαράδεκτο. Δυστυχώς, έτσι καταλήξαμε και εδώ που φτάσαμε. Να πηγαίνουμε σε ένα κτηνιατρείο να βγάζουμε μία ακτινογραφία", υπογραμμίζει.
       Ο χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος απουσιάζει από το Κέντρο Υγείας και όσοι δεν επιλέξουν τη λύση του κτηνιατρείου, θα πρέπει να μεταβούν για ακτινογραφία στο Βόλο ή στη Σκιάθο.
          "Φανταστείτε για να πάτε για ακτινογραφία, χρειάζοσαστε 100 ευρώ εισιτήρια, αν είστε και με άλλο άτομο που θα σας συνοδεύσει, 200, που θα μείνει 1 ή 2 μέρες στο Βόλο γιατί δεν έχει πλοίο επιστροφής. Δηλαδή θέλεις 500 ευρώ για να βγάλεις μία ακτινογραφία. Είναι αδύνατο λοιπόν για εμάς", επισημαίνει ο blogger Ηλίας Προβιάς.
Πηγή: megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: