Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Παρατείνεται η θητεία των ειδικευόμενων στο ΕΣΥ

        Την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών ακόμα και όταν λαμβάνουν τον τίτλο της ειδικότητας αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
        Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς η εν λόγω υπουργική απόφαση απειλούσε -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της - την λειτουργία των νοσοκομείων.
        Ειδικότερα και σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, από τις συνολικά 10.780 θέσεις ειδικευομένων που προσφέρονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι 3.000 και πλέον μένουν ακάλυπτες.
       Συνεπώς η έλλειψη ειδικευόμενων σε συνδυασμό με το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων στο ΕΣΥ έχει οδηγήσει στην δυσλειτουργία τμημάτων - ιδίως στην περιφέρεια - καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για για τις εφημερίες.
          Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, στο τέταρτο εδάφιο της β΄ παραγράφου του κεφαλαίου ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ αναφέρεται ότι: «Ιατροί που έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο εκπαίδευσής τους και παραμένουν με παράταση της σύμβασής τους στην οργανική τους θέση, δύνανται να παραμείνουν μέχρι την ημερομηνία της λήξης της σύμβασής τους και στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της παράτασής τους έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας. Ιατρός που συμπληρώνει το πρώτο εξάμηνο της παράτασης παραμονής του και επιθυμεί την έγκριση της αίτησής του για παράταση παραμονής ενός εξαμήνου ακόμη, υποχρεούται να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση που να δηλώνει ότι δεν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας».
       Σημειώνεται ότι η τροποποίηση έχει αναδρομική ισχύ από 14 Ιανουαρίου 2015.
Αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: