Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σύσκεψη φορέων μετά το Πάσχα για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

Οπως επισημαίνει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας :
        Την Πέμπτη 2/4/15 στα πλαίσια της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ όλων των Δ.Σ των Σωματείων των Νοσοκομείων  και της πρόνοιας, που έγινε στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία και απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία συμμετείχαμε και εμείς, είχαμε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στον Υπουργό Υγείας τον Κον Κουρουμπλή.
        Σ΄ αυτήν την παράσταση, μεταξύ αυτών πού μίλησαν ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος έθεσε:
-  Κατ΄ αρχήν τα ζητήματα της Υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και ιδιαιτέρως του Νοσοκομείου μας, για το οποίο ζήτησε την πρόσληψη 300 Ατόμων, δεδομένου ότι οι πάλαι ποτέ 1250 που έχουμε μείνει μόλις 600 και δυστυχώς με πτωτική πορεία δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών μας και ιδιαιτέρως την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου, μετά την επικείμενη κτιριακή του ολοκλήρωση.
- Τα ζητήματα της Υποχρηματοδότησης, λέγοντάς του χαρακτηριστικά τα στοιχεία των προϋπολογισμών του Νοσοκομείου μας, όπου από τα 53 εκ ευρώ του 2009 έχουμε φθάσει στα 13,5 το 2015. κατάσταση που δεν μας εγγυάται την πλήρη και σωστή λειτουργία μας.
- Τα προβλήματα των διώξεων στην 6η Υ.Πε, όπου πέρα από την καταγγελία της Διοίκησης και παραδιοίκησης των διωκτών, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του εκεί Νομικού Συμβούλου του Κου Λεπίδα.
- και βεβαίως τα ζητήματα με την μη καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών, τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, την Βαθμολογική εξέλιξη των Συναδέλφων και το ανενεργό Δ.Σ του Νοσοκομείου.
        Επειδή στις γενικόλογες απαντήσεις του Υπουργού Υγείας, δεν διεφάνη κάτι συγκεκριμένο σε ότι αφορά την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του συστήματος, πέρα από το γενικό της πρόσληψης των 4.500 ατόμων, μια προκήρυξη πού είναι αβέβαιη και μια πρόσληψη χρονοβόρα.
                                   προχωράμε   ΑΜΕΣΑ
και συγκεκριμένα γύρω στις 22 του Απρίλη σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, για την αντιμετώπιση κύρια της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ και κατ΄ επέκταση της ΠΛΗΡΟΥΣ και ΣΩΣΤΗΣ λειτουργίας του άκρως απαραίτητου για την περιοχή μας ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, του Νοσοκομείου που θέλουν-που αγαπούν και προτιμούν οι πολίτες της Πάτρας, της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνον.
Αναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: