Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Με νομικό τρόπο οι παραιτήσεις των Διοικητών των Νοσοκομείων;

         Νομικά μέσα εξετάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλυθεί με «ανώδυνο», οικονομικά, τρόπο το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ που αρνουνται να παραιτηθούν.
         Παρά το γεγονός ότι, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής τους έχει ζητήσει εγγράφως τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, μέχρι σήμερα ελάχιστοι διοικητές και αναπληρωτές τους έχουν ανταποκριθεί.
          Έτσι, λοιπόν, το υπουργείο Υγείας μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκύψει, επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο, απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.
         Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση (λήγει τον Δεκέμβριο του 2016) με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.
         Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να λυθεί η σύμβασή τους χωρίς χρηματική αποζημίωση θα πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι για την εκτέλεση του έργου τους. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση όμως, η αντικατάστασή τους γίνεται μέσα από τη λίστα των επιλαχόντων που έχει επιλέξει η αρμόδια Επιτροπή.
         Πηγές του υπουργείου Υγείας σχολιάζοντας τους όρους της σύμβασης αφήνουν αιχμές για «δήθεν αξιολόγηση» την οποία αμφισβητούν και κάνουν λόγο «για επιλογή με το γνωστό κομματικό τρόπο».
Αναδημοσίευση από PatrasTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: