Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"

          Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" ζητώντας να τους καταβληθούν απλήρωτες αργίες και νυκτερινά, αρχής γενομένης με 5ωρη στάση εργασίας και παράσταση όλων στην 6η Υ.Πε, στις αρχές Μαίου.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο "Ιπποκράτης" αναφέρεται: 
          "Με διαδικασίες πού πρώτοι εμείς ξεκινήσαμε και επιμείναμε στη συνέχεια μαζί την ομοσπονδία μας την ΠΟΕΔΗΝ, ΠΕΤΥΧΑΜΕ την δρομολόγηση της καταβολής επιτέλους των Αργιών και Νυκτερινών των παρελθόντων ετών, τόσο του Δεκέμβρη του 2011, όσο και του Μάρτη του 2012, αλλά και του Δεκέμβρη του 2014, με τροποποιητικές διατάξεις πού είχαν περάσει από την προηγούμενη συγκυβέρνηση στις αρχές του Γενάρη του 2015.
Αργίες-Νύκτες πού ευελπιστούμε να πληρωθούν μέχρι τις 27 του Απρίλη, εάν και εφ΄ όσον τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες, όπως αυτές έχουν δρομολογηθεί μετά τις εκ νέου παρεμβάσεις μας στην νέα συγκυβέρνηση της χώρας μας. Ωστόσο πέρα από τα προαναφερόμενα παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ οι Αργίες και τα Νυκτερινά του 2015, για τις οποίες βρισκόμαστε εν αναμονή της ψήφισης από την Βουλή της σχετικής απαραίτητης τροπολογίας, της τροπολογίας που αρνήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής να μπει προς ψήφιση στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, με αποτέλεσμα να μένει ακόμη μετέωρη η σχετική πληρωμή μας.
Γι΄ αυτήν την προαναφερόμενη εξέλιξη και με δεδομένο ότι κανένας μέχρι σήμερα δεν δίνει καμία σχετική δέσμευση για τα αυτονόητα, για τα ζητήματα που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν, δεδομένου ότι οι Αργίες και τα Νυκτερινά είναι μέρος του μισθού μας που θα έπρεπε να καταβάλλεται κανονικά χωρίς τις προαναφερόμενες δράσεις - παρεμβάσεις. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ εάν και εφ΄ όσον μέχρι τέλος του Απρίλη, δεν έχει δρομολογηθεί κάτι σχετικό με την καταβολή αυτών των οφειλόμενων Αργιών-Νυκτερινών, τότε ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ αμέσως σε σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αρχής γενομένης με 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ στην 6η Υ.Πε, στις αρχές του ΜΑΗ"
Αναδημοσίευση από Tempo24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: