Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Προβλήματα με την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και οχι μόνον.

         Απέναντι σε ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ πρόκειται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο. Μιλάμε για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του, δεδομένου ότι από την 22/4/15 θα ξεμείνουμε από το σχετικό Συνεργείο.
      Οι λόγοι που φθάσαμε σ΄ αυτό το σημείο κατά την άποψή μας είναι τρεις
  • Από την μια η μη έγκριση από τον επίτροπο της πληρωμής, της ήδη δεδουλευμένης τρίμηνης παράτασης του υφιστάμενου Συνεργείου.
  • Από την άλλη οι ελλιπέστατες πιστώσεις του υπάρχοντος προϋπολογισμού, πιστώσεις που από ότι φαίνεται είναι αποτρεπτικές για τις νέες αναθέσεις, γι΄ αυτό και ο σχετικός νέος διαγωνισμός επί της ουσίας έπεσε στο κενό.
  • Και βεβαίως η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ Δ.Σ, προκειμένου αυτό να επιληφθεί της προαναφερόμενης σοβαρότατης κατάστασης. Μια ανυπαρξία που οφείλεται στα κομματικά παιχνίδια της προηγούμενης συγκυβέρνησης, που ήθελαν παρά την σχετική Δικαστική Απόφαση, τον Κον Μαζαράκη Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Μια επιλογή πού όπως έγινε, εν κρυπτώ στην έναρξη της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, δημιούργησε κενά στο Δ.Σ, που βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
        ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν την Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε, αλλά και τον επίτροπο να αναλογιστούν την σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσουν επιτέλους τέλος στο προαναφερόμενο σοβαρότατο πρόβλημα.
          ΚΑΛΟΥΜΕ την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να ΑΥΞΗΣΕΙ τις σχετικές πιστώσεις στον υφιστάμενο φτωχότατο προϋπολογισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, να παρέμβει για το πρόβλημα ΑΜΕΣΑ στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και βεβαίως να δώσει ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα με τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και των δικαστικών αποφάσεων, που δυστυχώς καταπατήθηκαν χάριν των κομματικών παρεμβάσεων και επιλογών από τον απερχόμενο Διοικητή της 6ης Υ.Πε τον Κον Στακιά.
        Δοθείσης της ευκαιρίας να πούμε ότι το φαινόμενο Μαζαράκη, η λειτουργία του στην Ιατρική Υπηρεσία, στο Δ.Σ του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως στη λειτουργία της Κ/Δ Κλινικής, θα πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.
         Επίσης να σας γνωστοποιήσουμε ότι για τα προαναφερόμενα προβλήματα, σήμερα όλοι οι Εργαζόμενοι στο Συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου μας, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Σωματείου μας, όπου στη σχετική συνάντησή τους μαζί μας εξέφρασαν τούς προβληματισμούς τους για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται με τις τελευταίες σοβαρές αρνητικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: