Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

         Τα κενά οδηγούν γιατρούς και νοσηλευτές σε απόδραση  Σε ακραία φαινόμενα οδηγούν οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.Τρεις άνθρωποι χάθηκαν την Παρασκευή στο «Δαφνί», καθώς σε μία βάρδια υπήρχαν ελάχιστοι νοσηλευτές. Ακόμη ένας θάνατος είχε καταγραφεί πριν από τέσσερις μήνες στο ίδιο νοσοκομείο, όταν ασθενής είχε επιτεθεί και τραυματίσει θανάσιμα άλλον νοσηλευόμενο.
       «Οι ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία πλέον είναι τραγικές και αν δεν θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς οφείλεται στην αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού», επισημαίνει σε επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας η Ενωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).
         Οι ελλείψεις διώχνουν από το ΕΣΥ νέους γιατρούς, οι οποίοι εγκαταλείπουν την άσκηση ειδικότητας, επειδή δεν αντέχουν τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας! Αφήνουν στη μέση την εκπαίδευση, για την οποία χρειάστηκε να περιμένουν από τρία έως πέντε χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν.
..................................................................................................................................................................
............Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64245590

Δεν υπάρχουν σχόλια: