Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Παράταση αργίας για τους επιόρκους

        Την παράταση της αυτοδίκαιης αργίας για τους υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για σοβαρά ποινικά αδικήματα αποφάσισε η κυβέρνηση.

        Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την επιστροφή «επίορκων» υπαλλήλων στις θέσεις τους, όπως προέβλεπε ο Νόμος 4325/2015, λόγω της αδράνειας των πειθαρχικών συμβουλίων, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ετοιμάζει τροπολογία για την αποφυγή της επιστροφής υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
     Για τον σκοπό της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τα πειθαρχικά συμβούλια θα συναντηθούν σήμερα ο αν. υπουργός Χρ. Βερναδάκης με τον γεν. επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος.
Τροπολογία
       Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών των πειθαρχικών συμβουλίων, μέσω της αυστηροποίησης των χρονικών ορίων σύγκλησής τους, αλλά και κυρώσεις στα διοικητικά όργανα στην περίπτωση που δεν παραπεμφθεί αμέσως η υπόθεση του ελεγχόμενου, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την παράκαμψη σταδίων (π.χ. λόγω της απουσίας των αιρετών μελών)... Παράλληλα θα προβλέπεται η ένταξη ορισμένων παραπτωμάτων, που αντιστοιχούσαν στη δυνητική αργία, στο καθεστώς της αυτοδίκαιης αργίας.
       Στα παραπτώματα που θα ενταχθούν στη αυτοδίκαιη θα περιλαμβάνονται βαριά αδικήματα, όπως απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία. Ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Βερναρδάκης, μιλώντας χθες στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τόνισε ότι «σε περιπτώσεις που έχουμε παραπομπή για βούλευμα για μεγάλα πειθαρχικά παραπτώματα ποινικού χαρακτήρα, εκεί θα πρέπει να παρατείνεται η αυτοδίκαιη αργία».
Νίκος Β. Τσίτσας -Εφημερτίδα ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: