Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

"Κινητικότητα": Στις 15 Απριλίου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης

       Με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης, θα πραγματοποιηθεί η “κινητικότητα” στο Δημόσιο, όπως ξεκαθάρισε ανώτατη πηγή του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του epoli.gr, τονίζοντας πως, υπάρχει πρόβλεψη σχετικών δικλίδων, προκειμένου να μην υπάρξει “αποψίλωση” από προσωπικό κυρίως νησιωτικών και ορεινών Δήμων, όπως επανειλημμένα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους οι Δήμαρχοι. «Όχι είναι ο Νόμος», απάντησε η ίδια, ανώτατη πηγή του ΥΠ.Δ.Α., για να αιτιολογήσει:
       «Υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας. Για να φύγει κάποιος απαιτείται βαθμός πληρότητας της θέσης του. Δηλαδή είσαι μηχανικός εκεί και θέλεις να φύγεις και είσαι σε Δήμο κάτω των 90.000 εγγεγραμμένων, θέλει 65% πληρότητα. Δηλαδή, πόσες θέσεις έχει ο Οργανισμός, μηχανικών; 10. Εάν δεν έχει 7 εκεί, δεν μπορεί ο όγδοος να φύγει, εκ του νόμου. Αυτή είναι η δικλίδα ασφαλείας η οποία δεν αφήνει να ερημώσουν οι Υπηρεσίες», για να διευκρινίσει πως, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, «…υπάρχει η Επιτροπή Κινητικότητας στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ο μεν ή ο δε, για να το κρίνει. Η Επιτροπή Κινητικότητας τι είναι; Είναι μία Επιτροπή που υπάρχει μέσα σ’ αυτό το Υπουργείο, 7μελης, αντικειμενική, δεν έχει μέσα πολιτικούς και κρίνει για κάποιους ειδικούς λόγους να γίνει ή να μη γίνει μία μετακίνηση. Αν το αφήναμε αυτό, δεν θα αλλάζαμε αυτό με όλα αυτά τα πελατειακά. Σε κάθε περίπτωση, αν δούμε πως οι δικλίδες δεν επαρκούν, θα το συμπληρώσουμε, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ τον κάθε φορέα να έχει το λόγο για όλους αυτούς τους λόγους που σας περιγράφω. Φτιάχνεις νόμο, δεν τον πας ούτε στην καλή διάθεση των Δημάρχων, ούτε της Όλγας Γεροβασίλη της Υπουργού...».
       Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, στην ειδική πλατφόρμα, που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να εφαρμοστεί η "κινητικότητα", θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και μετά, ώστε να έχουν “φορτωθεί” στη σχετική πλατφόρμα, οι κενές θέσεις των Οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: