Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τα σενάρια που εξετάζει η 6η ΥΠΕ για την αξιοποίηση του 409 και του Νοσημάτων Θώρακος τα οποία αδειάζουν

       Τρόπους για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κτιρίων του 409 πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου και τους νοσημάτων θώρακος που απελευθερώνονται το επόμενο διάστημα καθώς οι κλινικές που φιλοξενούν θα μεταφερθούν στο πλήρως ανακαινισμένο 7όροφο κτίριο του Αγίου Ανδρέα, αναζητά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
       Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν ήδη γίνει για τον σκοπό αυτό επανειλημμένες συσκέψεις των εμπλεκόμενων φορέων υγείας της περιοχής κι εξετάζονται αρκετά σενάρια προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δύο υποδομές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς όφελος των πολιτών.
       Ειδικά για το 409 το θέμα είναι εξαιρετικά περίπλοκη αφού υπάρχει η διαθήκη του δωρητή η οποία προβλέπει πως θα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας του στρατού και θα χρησιμοποιείται ως νοσηλευτική μονάδα.
«Εξετάζουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κτιρίου με δεδομένους τους περιορισμούς του κληροδοτήματος. Έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους νομικούς μας συμβούλους. Φυσικά οι χώροι του κτιρίου έχουν φθορές και χρειάζονται ανακαίνιση. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το κόστος και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αφού επιλεγεί πρώτα η χρήση του.
       Ανάμεσα σε εκείνα που εξετάζονται είναι ένας χώρος του κτιρίου να χρησιμοποιηθεί για την πρωτοβάθμια παροχή υγείας», σημειώνει ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.
       Αναφορικά με το Νοσημάτων Θώρακος τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο απλά καθώς δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την χρήση του ενώ και το κτίριο είναι προσφάτως ανακαινισμένο. Στόχος κι εδώ είναι να υπάρξουν νοσηλευτικές και άλλου τύπου υγειονομικές χρήσεις.
       Μια από τις προτάσεις-αιτήματα που έχουν κατατεθεί και εξετάζονται είναι από τοπικό σύλλογο να χρησιμοποιείται το νοσημάτων θώρακος και την αποκατάσταση ασθενών που πάσχουν από ψυχιατρικές παθήσεις.
«Στόχος μας είναι να μην ρημάξουν, να μην εγκαταλειφθούν και να μην εκχωρηθούν αλλού αυτές οι υποδομές. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και ήδη οι πρώτες σκέψεις και προτάσεις έχουν φθάσει προς το Υπουργείου Υγείας», υποστηρίζει ο κ. Κωστακιώτης.
Αναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: