Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα όσα ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ στις ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ της ΑΔΕΔΥ για την ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της που δεν έχει ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΑΚΟΜΗ.

            Ξεκινώντας ενημέρωσή σας για τα της ΑΔΕΔΥ, σας γνωρίζουμε ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ  11/1/17, συνεδρίασε για τρίτη φορά η νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και διάφορα τρέχοντα θέματα.
        Δυστυχώς και αυτή  η συνεδρίαση απέβη άκαρπη, αφού οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ, των  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ, του ΜΕΤΑ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κράτησαν την ίδια ανεύθυνη στάση όπως και τις προηγούμενες φορές, ενώ η ΔΗ-ΣΥ κράτησε την ίδια στάση, δηλ. διαπαραταξιακό -αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων.
         Μάλιστα το ΜΕΤΑ και οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έφτασαν στο σημείο να εκθειάζουν τη μη συγκρότηση και να ισχυρίζονται ότι η ΑΔΕΔΥ λειτουργεί καλύτερα έτσι. Από την άλλη πλευρά η ΔΑΚΕ διασπασμένη επί της ουσίας, όπως και στο συνέδριο, διεκδικεί την προεδρία, ως πρώτη δύναμη, πιστεύοντας ότι η ΑΔΕΔΥ μπορεί να λειτουργεί εκ του μακρόθεν δηλ. από την επαρχία. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένη στα φιλοκυβερνητικά της σύνδρομα, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να μη γραφεί κάτι στα Δελτία Τύπου της ΑΔΕΔΥ που να θίγει τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΑΔΕΔΥ, σε καθημερινή βάση, βρίσκονται μόνο τα μέλη της ΔΗ-ΣΥ και το μέλος του ΜΕΤΑ, ενώ οι υπόλοιποι είναι τον περισσότερο καιρό εξαφανισμένοι.
        Είναι προφανές ότι μ΄ αυτές τις συνθήκες η συγκρότηση προεδρείου είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
           Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση έγινε πολύ συζήτηση για την βιομηχανία παραγωγής αποφάσεων μέσω ανταλλαγής e-mail, κάτι που κάνουν κατά κόρον οι ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ και το ΜΕΤΑ, θέμα που έθεσε η ΔΗ-ΣΥ, η οποία  κατέστησε σαφές ότι αυτό θα πρέπει να πάρει τέλος  και ότι οι μόνες αποφάσεις που θα βγαίνουν θα είναι αυτές που θα συζητούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή.
         Είναι πράγματι τραγελαφικό από τη μια να μην συμμετέχουν στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ κι από την άλλη να μας βομβαρδίζουν καθημερινά με σχέδια αποφάσεων για οποιοδήποτε απίθανο θέμα. 
       Επίσης είναι αξιοσημείωτη η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν ψήφισε καμία απόφαση επειδή αυτές ανέφεραν και κατήγγειλαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ζητούν δηλ. να απαλειφθεί από τα Δελτία Τύπου της ΑΔΕΔΥ ο όρος "συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ" τη στιγμή που οι ίδιοι μέχρι χθες επέμεναν σε κάθε απόφαση της ΑΔΕΔΥ να γράφεται ο όρος η συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα πει συνέπεια λόγων και έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: