Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Η αξιολόγηση βασική προϋπόθεση για προαγωγές και μισθολογική αναβάθμιση

       Η ΑΔΕΔΥ κατάφερε να μπλοκάρει επί μήνες την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία, παραμένει στα χαρτιά από τον Μάρτιο, ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα, καθώς αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
       Το  υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης ετοιμάζεται να συνδέσει την αξιολόγηση με τις προαγωγές, την κινητικότητα και τη μισθολογική αναβάθμιση των υπαλλήλων, ελπίζοντας να «ξεκλειδώσει» τη διαδικασία αξιολόγησης.
         Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία σχετικής τροπολογίας που θα καταθέσει η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή διακοπή, δηλαδή στις 28 Αυγούστου. Κατά τις πληροφορίες, η τροπολογία επρόκειτο να κατατεθεί πριν κλείσει η Βουλή (πριν από τις 7 Αυγούστου δηλαδή), αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε διαθέσιμο νομοσχέδιο για να την ενσωματώσει.
Η ΑΔΕΔΥ
        Ως γνωστόν, η ΑΔΕΔΥ μπλόκαρε την αξιολόγηση ζητώντας από τους δημοσίους υπαλλήλους να μην υποβάλλουν τις σχετικές φόρμες, ενώ παράλληλα τους παρείχε πλήρη κάλυψη για την απειθαρχία τους. Με τον τρόπο αυτό απέβη άκαρπη και η τελευταία προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο, δηλαδή η 9η Αυγούστου.
        Κατά το υπουργείο, το 70% των δημοσίων υπαλλήλων συμμορφώθηκε με το απαγορευτικό, ενώ κατά την ΑΔΕΔΥ το ποσοστό αγγίζει το 80%.
       Το επιχείρημα των συνδικαλιστών, όπως καταγράφεται στη σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ είναι: «Η συγκεκριμένη αξιολόγηση, που κρίνει μόνο το άτομο, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, ενός μνημονιακού περιβάλλοντος, που αφαιρεί δραματικά ανθρώπινους και υλικούς πόρους από το δημόσιο, θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τους υπαλλήλους, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό απορρίπτεται από την ΑΔΕΔΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: