Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΠΑΤΡΑ: Το "πάρτι" στην υγεία συνεχίζεται - ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

       Τον γύρο της Ελλάδας έκανε το χθεσινό ρεπορτάζ της «Πελοποννησου» που παρουσίαζε τις παραβάσεις που κατέγραψαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) σε γιατρούς όπως αυτές περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή τους για το 2016.
     Τα ενδεικτικά περιστατικά  έδειξαν ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας ορισμένοι συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.
«Είναι δύσκολο να αλλάξεις τις νοοτροπίες του παρελθόντος. Δίνουμε μάχη και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αλλάξουμε το σύστημα και να ελέγξουμε τους παρανομούντες» είναι μία από τις επισημάνσεις που έκανε  ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος.
       Οι παραβάτες δεν είναι μόνον γιατροί αλλά και κλινικάρχες, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.α. Η βλάβη του Οργανισμού ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.
       Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιωτικής κλινικής στην οποία φέρονταν να νοσηλεύονται σε συνεχή διαδοχικά διαστήματα ασφαλισμένοι -ένας εκ των οποίων 18 φορές- χωρίς κάποιοι εξ αυτών να έχουν ανάγκη νοσηλείας και για ασθένειες από τις οποίες δεν έπασχαν. Επί της ουσίας λειτουργούσε ως γηροκομείο αλλά χρέωνε Kλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) με σοβαρότατες παθήσεις στον ΕΟΠΥΥ.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συνταγογράφηση σκευασμάτων διατροφής και επιθεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: