Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΦΘΑΝΕΙ στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ θα βρίσκεται στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Το κίνημα Υγείας – Πρόνοιας - ΕΚΑΒ συνεχίζει την πορεία του
Θα βρίσκεται στην Ναύπακτο ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 8:30πμ
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Κεντρική Πλατεία της Πόλης όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

      Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα ανάδειξης των μειζόνων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και των εναπομεινάντων λιγοστών εργασιακά εξουθενωμένων εργαζομένων.
       Το κίνημα σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ, θα βρίσκεται στη Ναύπακτο Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018. Συνδιοργανώνουμε με το τοπικό Εργατικό Κέντρο μεγάλη πορεία Σωτηρίας των Υγειονομικών Μονάδων με αιχμή την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου- Άνω Χώρας.
    Ανοίγουμε νέο κύκλο κινητοποιήσεων με συνδιοργανωτές τους τοπικούς φορείς και τις κοινωνίες.
      Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, εξυπηρετεί 50 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και άλλους τόσους επισκέπτες το καλοκαίρι. Παρά ταύτα όπως όλες οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη χώρα μας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση να είναι εμφανείς.
α). Έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων «πρώτης ζήτησης» και μάλιστα σε μία περίοδο όπου λόγω καλοκαιριού αυξάνεται κατακόρυφα η επισκεψιμότητα.
β). Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και αναλωσίμων, καθιστώντας και την πιο απλή εξέταση δύσκολη.
γ). Ακαταλληλότητα & επικινδυνότητα υλικών στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. (καρκινογόνος αμίαντος).
     Στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου συστεγάζεται η τοπική Υγειονομική Μονάδα του πρώην ΕΟΠΥΥ με μόνο τρείς γιατρούς.
       Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη καταρρέει. Τα βιβλιάρια ασθενείας αραχνιάζουν και οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους την Ιατροφαρμακευτική πρωτοβάθμια περίθαλψη.
     Οι Μονάδες του πρώην ΕΟΠΥΥ (Κέντρα Υγείας αστικού τύπου) κλείνουν η μία μετά την άλλη.

        Η εμβληματική μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, μετεξελίσσεται σε Μνημονιακό φιάσκο. Πανηγυρίζουν για την λειτουργία των ΤΟΜΥ. Έθεσαν σε λειτουργία 62 ΤΟΜΥ από τις 239 που εξήγγειλαν με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας και μετονομάζοντας ΤΟΜΥ τη μία μετά την άλλη πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Ο οικογενειακός γιατρός εξελίσσεται σε βατερλώ της κυβέρνησης. Για ποια αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης μιλάμε;
      Δεκάδες δήμοι σ’ όλη τη χώρα δεν έχουν κανένα ειδικευμένο ιατρό στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (ούτε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ), δεν έχουν Καρδιολόγους, Γυναικολόγους, Παιδιάτρους. Η κυβέρνηση συστήνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας με τους συμβασιούχους επαγγελματίες υγείας σε ομηρία χωρίς γιατρούς. Οι εν λόγω Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Ασθενών (Κ.Ε.Α.), όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το μόνο που θα κάνουν είναι να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ και τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.
    Τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού.
      Σε 7.000 οργανικές θέσεις Ιατρών υπηρετούν 3000 Ιατροί εκ των οποίων 2.000 είναι Αγροτικοί Ιατροί. Το ποσοστό κάλυψης σε Ειδικευμένους Ιατρούς είναι 15%. Στις 10.000 οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην Ιατρών υπηρετούν 3.500 Επαγγελματίες Υγείας. Η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι 35%.
        Τα Κέντρα Υγείας δεν διαθέτουν Παιδιάτρους, Καρδιολόγους, Ορθοπεδικούς και άλλους γιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Δεκάδες Ιατροί των Κέντρων Υγείας μετακινούνται και κάνουν εφημερίες στα Νοσοκομεία.
     Κέντρα Υγείας λειτουργούν με μία μόνο Νοσηλεύτρια, αν και απομακρυσμένα από τα Νοσοκομεία.   Όσο συνεχίζονται τα Μνημόνια, όλο και περισσότερα Κέντρα Υγείας θα κλείνουν το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα σαν να είναι τράπεζες.
        Απόγευμα – νύκτα πολλές ημέρες είναι ακάλυπτα από γιατρούς και Προσωπικό. Με δεδομένη τη διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Οι πολίτες συνωστίζονται στα ΤΕΠ των εφημερευόντων Νοσοκομείων περιμένοντας πολλές ώρες στην αναμονή για να εξυπηρετηθούν.
        Η επιχορήγηση στους φορείς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για εφέτος είναι αναιμική. Πραγματικό χάος επικρατεί στη προμήθεια υλικών και φαρμάκων, στη συντήρηση και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Όχι μόνο από την έλλειψη κονδυλίων, αλλά και από τη διαχειριστική αδυναμία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών να συντονίσουν, να διευθετήσουν την κατάσταση.
        Αδυνατούν να προμηθευτούν πάσης φύσεως υλικά. Οι εργαζόμενοι Ιατροί και Νοσηλευτές συγκεντρώνουν χρήματα για να καλύψουν κάποιες επείγουσες λειτουργικές ανάγκες. Δυστυχώς κατάντησαν τα Κέντρα Υγείας να συντηρούνται με εράνους και παροχές των κατοίκων. Για τη λειτουργία τους συνεισφέρουν οι Δήμοι, ακόμη και η εκκλησία.
      Φτάνει έως εδώ. Τα Μνημόνια τσακίζουν το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό που είναι η Δημόσια Υγεία. Δεν ανατάσσεται η Δημόσια Υγεία με 4,8% του ΑΕΠ Δημόσιες Δαπάνες. Χρειάζεται άμεσα κονδύλια και μόνιμο Προσωπικό. Δεν διορθώνεται η κατάσταση με τα ψέματα της Κυβέρνησης.
Γι’ αυτό είμαστε κάθε ημέρα στο δρόμο.
                                              ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.
                Για τη ΣΩΤΗΡΙΑ των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, της Πρόνοιας.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζει το δρόμο του.

ΔΥΝΑΤΑ – ΕΝΩΜΕΝΑ – ΑΠΟΦΑΙΣΤΙΚΑ
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: