Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ρίο:Ερχονται κρεβάτια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου... χωρίς τους ασθενείς;

      «Τi νόημα έχει να παίρνεις τα κρεβάτια της ΜΕΘ από την Κεφαλονιά και να ταφέρνεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αφού μαζί με τα κρεβάτια θα μετακινηθούν και οι ασθενείς του νησιού στην Πάτρα; Αν δεν προσληφθεί προσωπικό, δεν γίνει προμήθεια εξοπλισμού το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Θα έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς στις χειρουργικές αίθουσες και συνεχώς θα αναβάλλονται κρίσιμα χειρουργεία για οκτώ μήνες κι ένα χρόνο».
     Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννακός ο οποίος  βρίσκονταν χθες στο ΠΓΝΠ όπου το Σωματείο πραγματοποίησε στάση εργασίας.
      «Δεν μπορεί η Δυτική Ελλάδα, με πληθυσμό περίπου 700.000 που το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται, καθώς εξυπηρετεί και τα Ιόνια, να έχει μόνον 27 κλίνες ΜΕΘ. Η χώρα μας, θα έπρεπε να έχει 3.000 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα λειτουργούν 400. Οι 150 που είναι έτοιμες μένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού» υπογράμμισε μιλώντας στην «Π» ο κ. Γιαννακός και πρόσθεσε:«Βάσει των επιστημονικών κριτηρίων και των διεθνών δεδομένων μόνον στο ΠΓΝΠ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς, θα έπρεπε να υπάρχουν 60 κλίνες. Κι αυτό το λέω διότι το 10% των νοσοκομειακών κλινών θα έπρεπε να είναι ΜΕΘ».
       Η έλλειψη όμως κλινών έχει ως αποτέλεσμα διασωληνωμένοι να νοσηλεύονται στις χειρουργικές αίθουσες και στις αίθουσες ανάνηψης με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία. «Αυτό είναι υγειονομική πατέντα παγκόσμιας πρωτοτυπίας» σχολιάζει.
        Στο ΠΓΝΠ βρέθηκε και ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος. ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι διοργανώνεται το Καραβάνι της Υγείας στις 28 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωϊ στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Την παραμονή στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθείς την Πάτρας η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ. 

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝH Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: