Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για τους Συμβασιούχους.

Συνάδελφοι,
       Την Παρασκευή 22/6/2018 η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με αίτημα την μετατροπή των Συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
      Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ και της ΑΔΕΔΥ είδαμε τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη.
       Επισημάναμε τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση τις οποίες το Επικουρικό Προσωπικό και το πρώην Εργολαβικό (στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αθροίζεται στο 24μηνο και ο χρόνος των Συμβάσεων Έργου) θα πρέπει άμεσα να απολυθεί εφόσον συμπλήρωσαν 24μήνες συνεχούς εργασίας με συμβάσεις.
      Είπαμε στον κο Πολάκη παρ’ ότι έχει στο στόχαστρο τους Δικαστές, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε πλάτη στην κυβέρνηση κρατώντας στα συρτάρια τους επί επτά μήνες τις αρνητικές αποφάσεις, δίνοντας χρόνο στη κυβέρνηση να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες επίλυσης του ζητήματος.
       Παρά ταύτα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Είναι σαφές ότι επιδιώκει την ομηρία των συναδέλφων για ψηφοθηρικούς λόγους και να ενισχύει το αφήγημα της κυβέρνησης κατά των δικαστών.
       Ο κος Πολάκης απάντησε ότι η Κυβέρνηση άμεσα αυτή την εβδομάδα θα φέρει διάταξη στη Βουλή για παράταση των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού έως 31-5-2019.
       Επίσης θα δοθεί τρίμηνη παράταση του Προσωπικού που υπηρετεί στα Νοσοκομεία μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Έως τον Οκτώβριο 2018 θα εκδοθεί προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων του Επικουρικού Προσωπικού με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με πρόβλεψη κάποιας αυξημένης μοριοδότησης, ώστε κάποιοι από τους υπηρετούντες Επικουρικούς να καταφέρουν να προσληφθούν. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν!!!
       Ζητήσαμε χωρίς να είναι η θέση μας για να αποκαλύψουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης να εκδοθεί κλειστή φωτογραφική προκήρυξη ώστε να απορροφηθούν όλοι οι υπηρετούντες.
Το αρνήθηκε!!!
       Αναφερθήκαμε ότι και με την εν’ λόγω ρύθμιση της παράτασης των συμβάσεων θα υπάρξουν κωλύματα καταβολής της μισθοδοσίας. Είπε ότι θα περάσει όσους νόμους χρειασθεί στη Βουλή για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
      Η εν’ λόγω ρύθμιση ξεκαθάρισε ότι αφορά μόνο το Επικουρικό Προσωπικό και όχι το πρώην εργολαβικό. Όμως και στο πρώην εργολαβικό προσωπικό του είπαμε ότι δημιουργούνται προβλήματα μη καταβολής της μισθοδοσίας επειδή οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο 24μηνο αθροίζουν τις συμβάσεις έργου και εργασίας (Καλαμάτα, Άρτα κλπ).
Η Κυβέρνηση είπε με στόμφο ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για να λυθεί το ζήτημα!!!
Απαντήσεις αόριστες, που δεν εξασφαλίζουν τους Συναδέλφους.
      Θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνονται όσοι έκλεισαν το 24μηνο και με την προκήρυξη λίγοι θα καταφέρουν να προσληφθούν. Δεκάδες νόμοι ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση έως σήμερα χωρίς να εξασφαλίζουν τη δουλειά και την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας .
Ξεκαθαρίσαμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα δεχθεί λύσεις στα πρότυπα των συμβασιούχων των ΟΤΑ για να καταλήξουν οι συμβασιούχοι να στήνουν σκηνές μετά στη Πλατεία Κλαυθμώνος.
       Αίτημά μας είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των Συμβασιούχων και επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων.
Συνεχίζουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: