Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

15 ημέρες ποινή σε συνδικαλιστή στο Γ.Ν.Κιλκίς επειδή έκανε ένα τηλέφωνο και ενόχλησε την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς του Νοσοκομείου στις δευτερογενείς διακομιδές. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο Α.ΞΑΝΘΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΘΕΜΑ: « 15 ημέρες ποινή σε συνδικαλιστή στο Γ.Ν.Κιλκίς επειδή έκανε ένα τηλέφωνο και ενόχλησε την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς του Νοσοκομείου στις δευτερογενείς διακομιδές»

Κύριε Υπουργέ,
       Σας κοινοποιούμε ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου που αφορά στην πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου. Μια δίωξη που ασκήθηκε για «δήθεν» αναξιοπρεπούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, όταν ο συνάδελφος Νοσηλευτής και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων τηλεφώνησε στην Διευθύντρια για να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς.
Ο Γενικός Γραμματέας ενεργώντας στα πλαίσια των συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων επικοινώνησε με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης χωρίς να την απειλήσει και να την εκφοβίσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται, αλλά από ενδιαφέρον και για να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.
Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη του Γ.Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και την πρωτοφανή τιμωρία στέρησης του μισθού του για 15 ημέρες, που απώτερο στόχο έχει την φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα διαφυλάσσοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίας του Νόμου 1264/1982.
Διαφορετικά θα αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στην αυθαίρετη, άδικη, εκδικητική πράξη του Διοικητή που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Τέτοιες διώξεις δεν έχουν ξανασυμβεί στην Δημόσια Υγεία.
Όποιος αντιδρά, όποιος διαφωνεί συνδικαλιστής ή μη τιμωρείται!!!
Ντροπή!!!
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: