Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

«ΜΑΥΡΕΣ» ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ: Πρωταγωνιστής γνωστός γιατρός - «Μπάζει» στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα υλικά… από μία εταιρεία


      Σάλος με γνωστό γιατρό της Πάτρας ο οποίος εκτός από την ιατρική του δραστηριότητα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φθάσει και στην Διοίκηση  του Νοσηλευτικού Ιδρύματος είναι «κρυφός μέτοχος» (προφανώς με ιδιωτικά αφανή συμφωνητικά) σε εταιρεία πώλησης ορθοπεδικών ειδών.

«Η είσοδος ορθοπεδικών ειδών στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι μονοπώλιο» μας είπε εκπρόσωπος άλλης εταιρείας.

Σύμφωνα με καταγγελία, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει καν άδεια κατασκευών για ορθοπεδικά είδη, γι αυτό και δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Το «κόλπο» λοιπόν που χρησιμοποιείται είναι το εξής: Ο γιατρός συζητά με τον ασθενή (τον οποίον προφανώς έχει θεραπεύσει ή εγχειρήσει) και του ζητά να αγοράσει την ορθοπεδική κατασκευή από την συγκεκριμένη εταιρεία. Παρέχοντάς του μία έκπτωση ώστε η τελική τιμή να «πλησιάζει» την συμμετοχή του που ούτως ή άλλως θα πλήρωνε στον ΕΟΠΥΥ. Αν για παράδειγμα ένα είδος κοστίζει 800 ευρώ και η συμμετοχή του ασφαλισμένου ασθενούς είναι 500 ευρώ, ο γιατρός του ζητά… 550 ευρώ. Ο ασθενής φυσικά συμφωνεί έστω και με την παραπάνω τιμή, αφού…θέλει να τα έχει καλά με τον γιατρό του.

Σύμφωνα με τον νόμο όλα τα είδη που «μπαίνουν» μέσα στο Νοσοκομείο θα πρέπει να εντάσσονται στα λεγόμενα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια). Φυσικά τα συγκεκριμένα είδη από αυτή την εταιρεία … μπαίνουν μέσα χωρίς να ακολουθείται καμία τέτοια διαδικασία! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει πειθώ, και έχει πείσει και άλλους συναδέλφους του να προμηθεύονται τα ορθοπεδικά είδη μόνο από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να αποδείξει την πιθανή επιχειρηματική εμπλοκή του γιατρού με την εταιρεία. Όμως μήπως θα πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου «πως είναι δυνατόν να μπαίνουν στο Νοσοκομείο τέτοια είδη χωρίς να περνάνε από τα ΚΕΝ»! Επίσης… με βάση τον αριθμό των επεμβάσεων που έχουν γίνει… από πού έχουν αγοραστεί τα είδη που απαιτούνταν για την μετεγχειρητική αποκατάσταση των ασθενών; Γνωρίζει η Διοίκηση τις καταγγελίες που έχουν γίνει; Φυσικά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει εγγράφως από αυτόματε ετίθετο ζήτημα συκοφαντικής δυσφήμισης και άντε να αποδειχθεί στο Δικαστήριο πως ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «αφανής μέτοχος» σε μία τέτοια εταιρεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως και αρκετοί άλλοι (.οχι μόνο γιατροί) προτείνουν στους ασθενείς την αγορά υλικών από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Όταν δε κάποιος «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί, δέχθηκε τα «πυρά» του γιατρού – αφανούς μετόχου!

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο «Κόσμος» θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα με νέες αποκαλύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: