Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

H ΑΠΟΦΑΣΗ της 5ης/24.7.2018 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕIOY.

       Την ΤΡΙΤΗ 24/7/18 και ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:        
              I.        Η πολυκαθυστερημένη εφαρμογή του Νέου Οργανισμού.
             II.       Οι Συκοφαντικές Δηλώσεις Μαρτσούκα.
III.     Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
      Σ΄ αυτήν λοιπόν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζε ή Ασλανίδη, καθώς επίσης και η Τουτούνη με την Παπαμιχαήλ λόγω κανονικής αδείας,
            Το Δ.Σ του Σωματείου μας με παρόντες τους:
Γιαννόπουλο, Μπουραλέξη, Μαργώνη, Αρβανίτη, Μαυρίκη, Σουγλέρη, Καγκελάρη, Λιώλη, Σταματόπουλο και φυσικά του Προέδρου Πετρόπουλου Κώστα, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, ξεκίνησε την συνεδρίαση του, όπου ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ αρχήν στην ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ της αύξησης που μας επεβλήθη για το ΜΤΠΥ, μια αύξηση της τάξης του 0,5 %, όπου οι κρατήσεις από 4% γίνονται 4,5% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2017. Αυτήν λοιπόν την επιβληθείσα αύξηση που δεν είχε ξεκινήσει η παρακράτησή της, παρά τις παρεμβάσεις μας για παρακράτηση με δόσεις, μας την επέβαλλαν όλη τον μήνα των διακοπών, τον Αύγουστο μήνα, όπου δυστυχώς όλοι θα δούμε αρκετά μειωμένους τους μισθούς μας.
Β). Στη συνέχεια, στα πλαίσια του 1ου θέματος, αναφέρθηκε στην πολυκαθυστερημένη εφαρμογή του νέου Οργανισμού, όπου τρείς μήνες μετά την δημοσίευση του στο ΦΕΚ, παραμένει στα αζήτητα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, με αποτέλεσμα να είμαστε χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς υπηρεσιακό, με ένα τεράστιο αλαλούμ σε ότι αφορά τις υποδιοικήτριες με τα γνωστά παιχνίδια του Υπουργείου και βεβαίως χωρίς τις σχετικές και απαραίτητες διαπιστωτικές πράξεις και επανατοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης.
      Απέναντι σ΄ αυτό το τεράστιο θέμα, που το έχουμε επισημάνει στον Διοικητή του Νοσοκομείο και που έχουμε παρέμβει και με σχετική επιστολή μας πέρα από την Διοίκηση του Γ.Ν Πατρών, στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η Υ.Πε όπου θα το επαναφέρουμε και στην αυριανή συνάντησή μας μαζί τους, θα πρέπει να βγούμε επιθετικά, ζητώντας ΑΜΕΣΑ την εφαρμογή του:
üΑΜΕΣΑ τις σχετικές και απαραίτητες ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ü ΑΜΕΣΑ τις ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ στις θέσεις ευθύνης, βάσει των κείμενων διατάξεων, κάτι που δεν το εγγυάται η κίνηση του Διοικητή με τα Βιογραφικά.
ü ΑΜΕΣΑ τον ορισμό και την λειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου και βεβαίως ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις Υποδιοικήτριες, όπου περιμένουμε να δούμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και τις ευαισθησίες των κυβερνώντων.
ü Και βεβαίως την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ, που κακώς και χωρίς λόγο ανέστειλαν την λειτουργία του.
ενέργειες που αν δεν ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα πρέπει να απαντήσουμε, πέρα από την σχετική συνέντευξη τύπου και με κινητοποιήσεις.
Γ).  Επίσης,  σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, αναφέρθηκε εκτενώς στην ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της τέως Υποδιοικήτριας του πάλαι ποτέ ΝΝΘώρακος, της Κας Μαρτσούκα, σε τοπικό φιλοκυβερνητικό site, μια συνέντευξη τύπου όπου επί της ουσίας βάλλει κατά του Σωματείου μας, με συκοφαντικές αναφορές για την λειτουργία του, λασπολογώντας παράλληλα και  για εμάς τους Συνδικαλιστές και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο.
      Επειδή αυτή η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, που κατατέθηκε ολόκληρη στα πρακτικά και που μπορείτε να την διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/493460), πέρα από την λάσπη και τις συκοφαντίες για την λειτουργία μας, είναι επιλήψιμη  και για εμάς τους Συνδικαλιστές σε προσωπικό επίπεδο, πρότεινε πέρα από την επιστολή-απάντηση που εκδώσαμε, επιστολή που κατατέθηκε στα πρακτικά και που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (http://somippok.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html) και την οποία δεν είχε την δημοκρατική ευαισθησία το προαναφερόμενο site ούτε βεβαίως την πρέπουσα δημοσιογραφική δεοντολογία, για την δημοσίευση της, προτείνω την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης για τους χώρους δουλειάς και όχι μόνον, όπου η Κα Μαρτσούκα θα καταγγέλλεται ως ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ανακοίνωση που κατατέθηκε στα πρακτικά και που μπορείτε να την διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (https://files.acrobat.com/a/preview/529ded3e-01f3-433a-8bed-92a4bf5c4766), καθώς επίσης και την αποστολή σχετικού εξωδίκου, βάσει του οποίου θα ζητάμε από την Κα Μαρτσούκα να προσκομίσει δημοσίως όλα όσα επικαλείται στη συνέντευξή της και βεβαίως από το τοπικό site την δημοσίευση όλων των σχετικών με αυτήν την υπόθεση.
       Μετά απ΄ όλα αυτά και αφού δούμε την στάση που θα κρατήσουν οι εμπλεκόμενοι, θα επανεξετάσουμε την παραπέρα δική μας στάση και κινήσεις, όπου σαφώς δεν θα πρέπει να μείνουμε θεατές και απλοί παρατηρητές.
Δ). Τέλος αναφέρθηκε στην επικείμενη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, στη Θεσσαλονίκη την 7 και 8 του Σεπτέμβρη, στα πλαίσια της ΔΕΘ, κινητοποιήσεις όπου πρότεινε να παραβρεθεί σχετική διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Σωματείου μας.
Στη συνέχεια
     Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις όλων των παραβρισκόμενων μελών του Δ.Σ και βεβαίως η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση
                                       Το Δ.Σ κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
α).  ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, στα προαναφερόμενα εισηγητικά πλαίσια, μέσα στο αμέσως επόμενο 15νθήμερο, ειδάλλως απαντάμε με κινητοποιήσεις.
β). ΕΓΚΡΙΣΗ της υπ΄ αριθ. 475/17.7.18 ανακοίνωσης-απάντησης μας, για την ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΤΣΟΥΚΑ και της προαναφερόμενης σχετικής ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑΣ, καθώς επίσης και την αποστολή του προαναφερόμενου σχετικού εξωδίκου, εγκρίνοντας παράλληλα την σχετική δαπάνη.
γ). ΑΝΑΔΕΙΞΗ των προαναφερόμενων, α και β αποφάσεων με σχετική  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
δ). ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με ολιγομελή διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ,  στα πλαίσια της ΔΕΘ, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
                        Δ.Σ του Σωματείου ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: